Székesfehérvár fogadalmi szentmiséje

2020. 08. 14. | 2019. 12. 07.

 


 

2020.08.14-én, az országfelajánlás napján tartják az egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét.

Ünnepségünk 18 órakor szentmisével kezdődik a Szent Imre templomban a Magyar Szent Család (Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre) ereklyéinek jelenlétében. A szentmise végén az ereklyéket körmenetben visszük a Nemzeti Emlékhelyen található Szent István király sírjához, ahol elimádkozzuk a felajánlási imát. Az imádság után az ereklyéket körmenetben kísérjük vissza a Szent Imre templomba.

A járványügyi korlátozó intézkedések figyelembe véve és az előírásokat betartva a székváros fogadalmi szentmiséjét és az azt követő körmenetet csak zárt körben tudjuk megtartani.

Az ünnep méltósága és a résztvevők biztonsága a szervezőktől felelős döntést a hívektől pedig keresztényi együttműködést kíván. A védelmi intézkedések és szabályok miatt a szentmisén csak azok vehetnek részt akik, meghívóval vagy belépő jeggyel rendelkeznek. A szentmisét a városi televízió élőben közvetíti, így mindenkinek lehetősége lesz lélekben bekapcsolódni közös imádságunkba. A Magyar Szent Család közbenjárására adja Isten, hogy a nehéz körülmények erősítsék hitünket és összetartozásunkat!

A következő linken lehet élő adásban kapcsolódni az eseményhezwww.fehervartv.hu

A főpásztor megújítja hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt Szent István király tette 1038-ban a halála előtti napon, amikor trónörökös nélkül maradt az ország. A megyéspüspök az ünnepi liturgiában a Szent Istváni hagyományhoz hűen a Magyarok Nagyasszonya pártfogását, közbenjárását kéri az egész magyar népért. Imádkozik minden magyar emberért, határokon innen és túl, hívőkért, nem hívőkért egyaránt.

 Korábbi évek beszámolói:

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk