Mobiltelefonos alkalmazáson is elérhető a katolikus rádió

2019. 11. 13. | | 2019. 11. 15.

 

 

Mobiltelefonos alkalmazáson is elérhető a katolikus rádió

2019.11.13. - Ezentúl ingyenes mobiltelefonos alkalmazással is elérhető a Magyar Katolikus Rádió műsora. Az applikáció segítségével nem csak a rádió élő műsorát lehet meghallgatni, sok érdekes funkció segíti a tájékozódást vagy a tartalmas szórakozást. Az alkalmazást sajtótájékoztató keretében mutatták be november 13-án Budapesten.

„Az Egyház fő küldetése, hogy hirdesse az örömhírt. Ehhez a megfelelő forma mellett azokat a módokat is meg kell teremteni, melyek segítségével az üzenet el is jut az emberekhez” – ismertette a rádió feladatait Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatója.

Napjainkban azt vehetjük észre, hogy az emberek nagy része szinte semmit nem tud az Egyházról, vagy amit tud, azt tévesen tudja. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia azért hozta létre a katolikus rádiót, hogy minél több emberhez és minél pontosabban jusson el a keresztény üzenet. A rádió a hittartalom bemutatása mellett egy olyan világlátást is képvisel, mely az Egyház társadalmi tanításából ered. A rádió műsoraival a magyar nyelv értékeit is meg szeretné őrizni. Most a Magyar Katolikus Rádió egy olyan eszközt hozott létre, mely olyan helyekre is el fogja juttatni üzenetét, ahol eddig a rádió adását nem lehetett fogni.

Szikora József, a rádió főszerkesztője mindehhez hozzátette, hogy az Egyház mindig is innovatív volt. A Szentírás tanúsága szerint már Szent Pál is „újdonságot” mondott azoknak, akik az athéni Areopagoszra ellátogattak. A rádió célja továbbra is az, hogy Jézus Krisztus evangéliumát eljuttassa az emberekhez – mondta Szikora József.

Radetzky András vezérigazgató-helyettes a mobilapplikációt bemutatva elmondta, céljuk az volt, hogy a rádió sugárzásának földrajzi korlátozottságait leküzdjék. A kutatások azt mutatják, hogy a rádióhallgatási szokásokban a jövőben nagy szerepet kap a mobiltelefon.

Az új applikáció működik Android és iOS rendszeren is, ingyenesen letölthető a Google Play és az App Store áruházból. Az alkalmazáson hallgatható a rádió adása, olvasható a műsorújság, de az e-mail-címmel, Facebook- vagy Google-fiókkal regisztráló felhasználók más szolgáltatásokat is elérhetnek. A kilenc tematikus zenecsatorna folyamatosan hallgatható, kívánság szerint be lehet állítani, hogy a híreknél automatikusan átkapcsoljon az élő adásra. A következő gombok segítségével elérhető a rádió webboltja, olvashatjuk a rádió híreit és a „napi alleluja” üzenetet, de meghallgatható a napi szentmise is. A tervek szerint az alkalmazást a jövőben bővíteni és fejleszteni fogják.

Fotó: Thaler Tamás
Baranyai Béla/Magyar Kurír

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk