Ima a XXI. századi üldözött keresztényekért - Irak

2014. 08. 10. | | frissítve 2014. 09. 08.

 

 

 

Magyarországi látogatása alkalmával a XXI. századi keresztényüldözésről tárgyalt a korábban diplomáciai szolgálatot teljesítő Dr. Franz Kaspar c. fehérvári kanonok Spányi Antal megyés püspökkel. A főpásztor kérésére a fehérvári egyházmegyében öt éve imádkoznak a hívek az üldözött keresztényekért.

Videó: Somogyi Tamás és BPK

 

Interjú letöltése:   1409interju_franzkaspar_keresztenyuldozesrol.pdf (70 kB)

 


 

A MKPK őszi rendes ülésén döntés született arról, hogy 2014. szeptember 14-én vasárnap az ország templomaiban minden misében közösen imádkozzanak a hívek az iraki és a világ más országaiban üldözött keresztényekért.

 


 

 

Kép forrása: Magyar Kurír

 

A Szentatya nagy aggodalommal követi a drámai híreket, amelyek Irak északi részéről érkeznek, és amelyek a védtelen lakosságot érintik. Különösen is a keresztény közösségeket sújtja a helyzet: menekülni kényszerülnek saját falvaikból az erőszak miatt, amely ezekben a napokban tombol a régióban – olvasható Federico Lombardi nyilatkozatában, amelyet Ferenc pápa nevében tett közzé. A Vatikáni Rádió tudósítását közöljük.

A július 20-ai Úrangyala imádság után a Szentatya fájdalommal kiáltotta: „Testvéreinket üldözik, elűzik, el kell hagyniuk otthonaikat, anélkül hogy magukkal vihetnének bármit. Lelki közelségemet fejezem ki e családok és személyek felé, és szüntelenül imádkozom értük. Kedves üldözött testvéreim, tudom, hogy mennyit szenvedtek, és hogy mindentől megfosztottak benneteket. Veletek vagyok a hitben Krisztussal, aki legyőzte a gonoszt!”

Az aggasztó események tükrében a Szentatya megújítja lelki közelségét azokkal, akik ezt a fájdalmas próbatételt átélik. A pápa csatlakozik a helyi püspökök felhívásához, azt kérve velük együtt és gyötrődő közösségeik számára, hogy állandó ima szálljon fel az egész Egyház részéről a Szentlélekhez a béke ajándékáért.

A Szentatya továbbá nyomatékosan felhívja a nemzetközi közösség figyelmét, hogy aktívan járuljon hozzá a folyamatban levő humanitárius dráma felszámolásához, munkálkodjon az erőszaktól érintettek és fenyegetettek védelme érdekében, valamint biztosítsa a szükséges segélyeket, elsősorban a legsürgetőbbeket a nagyszámú kitelepített számára, akiknek a sorsa mások szolidaritásától függ.

A pápa felhívást intéz mindenki lelkiismeretéhez, és minden hívőnek megismétli: „A béke Istene ébressze fel mindenkiben a vágyat a párbeszédre és a kiengesztelődésre. Az erőszakot nem lehet legyőzni az erőszakkal. Csak a békével! Imádkozzunk csendben kérve a békét. Szűz Mária, a Béke Királynője, imádkozz értünk!” (Úrangyala, 2014. július 20.)

Kép és szöveg:
Magyar Kurír

 


 

Kapcsolódó oldalak:

 


 

Ima a XXI. század elején a keresztényekért

Istenünk, értünk szenvedő Szent Fiad így tanított minket:

„Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket, és
hazudozva minden rosszat rátok fognak. Örüljetek és ujjongjatok, mert
nagy lesz a mennyben jutalmatok”. Kérünk, emlékezz meg keresztény
testvéreinkről, akik Irakban, vagy bárhol a világban Nevedért üldözést
szenvednek. Adj nekik erőt a megpróbáltatásokban, vigasztalást a
szorongattatásban és békét hitük megvallásához. Kérünk, add meg
üldözött testvéreinknek, hogy tanúságtételükben szilárdan kitartsanak,
és folytonos békében élhessenek. 

Istenünk, Te azt is tudod mennyi megpróbáltatás éri nemzetünket:
erkölcsi, szellemi és anyagi téren egyaránt. Kérünk, adj megtérést a
népünknek, erőt a nehézségek elviseléséhez, hűséget keresztény
gyökereinkhez. Add, hogy békében és felebaráti szeretetben élhessünk
egymással és a körülöttünk élő népekkel, Krisztus,  a mi Urunk által.

Szűz Mária, Béke Királynéja, könyörögj érettünk!

Üdvözlégy Mária...

Ámen.

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk