Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda

Cím: 2800 Tatabánya, Árpád-házi Szent Erzsébet tér 1.
Telefon: (34) 311-622
E-mail: info@szenterzsebetovoda.hu
Weboldal: http://www.szenterzsebetovoda.hu/

Óvodavezetõ: Aradvári Mihályné
Püspöki biztos: Gedő Attila

 Intézményünk Tatabánya városban és vonzáskörzetében az egyetlen egyházi fenntartású, keresztény nevelést biztosító óvoda, mely 1991-ben 2 csoporttal kezdte meg nevelő-oktató munkáját. Az eltelt évek alatt a folyamatos túljelentkezések miatt, sok áldozat árán a 2 csoportos óvodát, mára már 6 csoportossá bővítettük.

A mi feladatunk, hogy a családban megkezdett nevelést folytassuk, ezért családias légkörben, vegyes életkorú csoportokban neveljük a gyermeket.

A nevelők életpéldájukkal, hitük gyakorlásával olyan keresztény légkört teremtenek, amelyben a gyermekek megérzik, hogy az életben legfontosabb dolog a szeretet, az egymásnak örömet szerző emberi összetartozás.

Intézményünket a város családi-házas övezetében tiszta, gondozott környezet veszi körül.
Óvodánk épületét, udvarát, kertjét úgy alakítottuk ki, hogy szolgálja gyermekeink biztonságát, kényelmét, biztosítsa egészségük megőrzését, tegye lehetővé játék- és mozgásigényük kielégítését.
Csoportszobáink 51-60 m2 alapterületűek, elegendő mozgásteret biztosítanak a gyermeki tevékenységekhez, játékhoz, foglalkozásokhoz, étkezéshez, pihenéshez. A berendezési tárgyak esztétikusak, lehetőség szerint természetes anyagból készülnek.

Az udvar rendezett, ligetszerű, örökzöld növényekkel, sövénnyel övezett. A változatos, fából készült mozgásfejlesztő játékok aktív mozgásra késztetik a gyermekeket.
Tágas tornatermünk 2014-ben épült, klímatizált, minden korosztályt kielégítő, színvonalas berendezésű. Többféle programra ad lehetőséget a mindennapi testnevelés foglalkozásokon kívül is. /pl. színház, vetítések, anyák napi műsorok, szentmise, külön foglalkozások: néptánc, zenés torna, drámajáték, ovi foci stb/.

Gyermekeink évek óta a „minta menza” program szerint étkeznek, ezzel is igyekszünk támogatni egészséges életmódra nevelésüket.

Az óvodai alapfeladatokon túl - a napi tevékenységekbe ágyazott - tehetséggondozást és felzárkóztatást szakvizsgázott óvodapedagógusaink végzik. A nevelőtestület minden tagja elkötelezett a minőség iránt.
Az óvodapedagógusok munkáját 2 szakképzett pedagógiai asszisztens és 6 dajka segíti.

Intézményünkben vállaljuk azoknak a kisgyermekeknek az integrált nevelését, akik a Szakértői Bizottság véleménye alapján integráltan nevelhetőek, fejleszthetőek.

Az óvodában folyó fejlesztő munkát nagyban segíti egy 50 m2, Ayres terápiás eszközökkel felszerelt fejlesztő szoba, logopédiai fejlesztő, valamint gyógyító és prevenciós céllal létrehozott sószoba.

Óvodánkban – a testi, szellemi és szociális képességek alakításával összhangban – az életkorra legjellemzőbb tevékenységnek, a mással nem helyettesíthető játéknak teremtünk helyet.

Mindezek ismeretében nevelőmunkánk feladatait meghatározza a gyermekközpontúság, a gyermekek és a szülők igényeinek folyamatos megismerése és kielégítése, valamint szemléletmódjuk alakítása.

Képtár

 

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk