Veni Sancte - beszámoló

2012. 09. 06. | | frissítve 2012. 09. 10.

 

Feladataink elvégzéséhez erő kell – mondta Spányi Antal megyés püspök a székesegyházban tartott közös tanévkezdő szentmisén, amelyre az egyházmegye 12 intézményéből érkeztek diákok és pedagógusok. A megjelentek a főpásztorral együtt kérték Isten áldását és segítségét az elkövetkezendő tanérve. 

 

imádkozó gyermekek, iskolazászlók

 


A megyés főpásztor a gyerekeket megszólítva elmondta: „kedves és kegyelemteli ünnep az egyházmegye iskoláinak közös Veni Sancte ünnepe, amikor megtelik gyermekekkel a Székesegyház. Ha egy szívvel egy lélekkel fohászkodunk, az imáink meghallgatásra találnak.”... „Fontos, hogy ne nehéz szívvel, a keserűség lelkével, hanem bízó lélekkel, reménnyel induljunk el a következő tanévre”- hangsúlyozta.

A püspök beszédében kifejtette, amikor felmérjük teendőinket, úgy tűnik, mintha feladataink meghaladnák erőinket, és nem szaladhatunk mindig segítségért. A lelkipásztorok, pedagógusok és diákok azonban megtapasztalják, hogy Krisztusban erőt kapunk mindennapi életünkben, akkor is, amikor nem könnyű helytállni. Tőle várjuk a segítséget, ezért is kérjük Őt évről-évre együtt az évkezdő szentmisében.

A főpásztor arra kérte a pedagógusokat és diákokat is: mindenki a legjobb képessége szerint végezze munkáját, feladatát, hogy a társadalomnak, a nemzetnek és az egyháznak felkészült, kiművelt, értékes emberek nőjenek ki iskoláinkból.

A szentmisében az egyházmegye iskoláit felügyelő bizottságának elnöke Szalma István megköszönte az intézmények nevében, hogy a megyés főpásztor minden évben figyelemmel kíséri az intézmények munkáját, közvetíti Isten áldását.


BPK
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor


 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk