Egyházmegyei Családtábor Balatongyörökön - beszámoló

2021. 08. 12. | | 2021. 08. 12.

 

 

 

Szent József, az Istenben bízó apa – A Székesfehérvári Egyházmegye családtábora, Balatongyörökön

2021.08.12. - A Szentatya szándéka szerinti Szent József Évben a Székesfehérvári Egyházmegye Családtábora is az apák példaképét és a család pártfogóját állította a középpontba, aki egyben az Egyetemes Egyház védőszentje is. Természetesen a Magyarországon megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is készülve a családtáborban az Oltáriszentség köré nap mint nap összehívták a családokat.

Spányi Antal megyés püspök látogatása során Szent József követendő erényeiről beszélt és arról, hogy az apák és a családok, hogyan kérhetik az egyházban, az ő segítő támogatását. Üzenete ma is aktuális minden ember számára, - hangsúlyozta a főpásztor, - az a tanítás, hogy minden körülmények között Isten szavára kell figyelni és azt készségesen befogadni.

Kovács Zoltán családreferens pap, amikor rmunkatársaival a Szent József év kapcsán mottót kerestek a tábornak, ezt választották: „lelke igaz volt és szíve tiszta.”- mert mindkettő: az igaz lelkiség is és a szív tisztasága is aktuális üzenet a mai ember számára.

Varga László hitoktató, családpasztorációs munkatárs a tábor egyik szervezője, örömmel csatlakozott a Szentatya és az egyházmegye szándékához, hogy a Szent József évhez kapcsolódóan az apaság témájában tartsák meg idén a családtábort.
Sokan jönnek el évről-évre a táborba, mert a közösségi élmény, a tábor programjai és témája évről évre visszavonzza őket. Sok család nyaralásuk nagy részét is itt tölti el, hogy kipihenve, lelkileg megerősödve térjenek haza.

Amíg a gyermekek és fiatalok a korosztályuknak megfelelő programokon vehettek részt, addig a felnőttek, a családban megélt apaságról, a szülői szeretet és felelősség megéléséről hallgathattak előadásokat. A tizenegyedik alkalommal megrendezett nyári táborban, az egyházmegye egész területéről mintegy 50 család vett részt, akik a tábor után a saját egyházközségben segítik elő a családpasztorációs tevékenységet, amellyel más családok megerősítését szolgálják.

Berta Kata
Fényképeket készítette Varga Péter
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

 


 

Korábbi évek beszámolói:

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk