Egyházmegyei iskolások zarándoklata Passauban - beszámoló

2016. 03. 18. | | 2016. 03. 24.

 

 

Meeteinander
Passaui katolikus ifjúsági találkozó
2016. március 18-20.

Idén márciusban egyházmegyénk iskoláinak tanulói Spányi püspök atya jóvoltából részt vehettek a Krakkói Ifjúsági Találkozó előtalálkozóján Passauban. Összesen 32 diák képviselte az egyházmegyét. A találkozón a székesfehérvári egyházmegye küldöttei mellett erdélyi és a passaui egyházmegye katolikus fiataljai tölthettek el együtt három szép napot.

Első nap fél 4 körül érkeztünk meg szállásunkra, a „Haus der Jugend”-be. Miután elhelyezkedtünk a szobákban, Ferenc atya megmutatta nekünk a várost a közeli kilátóból.

Vacsoránkat a szálláson fogyasztottuk el, majd házigazdáink játékos ismerekedő foglalkozásokat tartottak a résztvevőknek. A vidám kezdés után az estét egy stuttgarti zenekar koncertje tette emlékezetessé. Utózenekarként a Bischöfliches Jugendamt ifjúsági zenekara játszott néhány számot.

Este 10-kor átmentünk az épület kápolnájába, melyet a szervezők addigra mécsesekkel világítottak ki. A hangulatos helyiségben taizé-i énekeket énekeltünk és imádkoztunk.

Másnap reggel, miután a többi résztvevő fiatal is megérkezett, foglalkozásokon vettünk részt, melynek a „hitünk” volt a témája. A német gyerekekkel együtt, különböző helyzetgyakorlatok segítségével dolgoztuk fel a témát, beszélgettünk a hit fontosságáról.

A délutánunk is mozgalmas volt. A 300 résztvevő gyalog lement Niederburgba, a kolostor temploma melletti iskolába. Itt különböző workshop-okon vettünk részt. Kalandoztunk bibliai vidékeken, megismerkedtünk a ministránsok feladatival, barkácsoltunk és még rengeteg más programot szerveztek meg nekünk a helyi katolikus ifjúsági szervezetek.

A találkozót püspöki szentmise zárta. A szentmisét Dr. Stefan Oster püspök úr celebrálta, abban a templomban, ahol Gizella királyné sírja is található. A misén tanulóink olvasták fel magyarul a Szentleckét, az Evangéliumot és a könyörgést.

A mozgalmas és fárasztó nap után visszasétáltunk a szállásunkra. Mindannyian élményekkel gazdagon tértünk nyugovóra.

A visszaúton együtt tölthettünk még egy kellemes napot.

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a tartalmas és szép eseményen.

Beszámoló letöltése képekkel:  1603passau.docx (297 kB) 

A Passau-i zarándokcsoport
Fényképeket készítette: Réti Borbála

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk