CSATAK találkozó - beszámoló

2013. 10. 20. | | 2013. 10. 22.

 

 

2013. október 20-án Piliscsabán volt idén az utolsó, immár a hatodik Családok Találkozója (CSATAK).

A házigazdák, a piliscsabai és a klotildligeti egyházközségek nagy szeretettel és sok előkészülettel várták a családokat. A szentmisére zsúfolásig megtelt a Páduai Szent Antal iskola aulája, és galériája is. A Csatak-ok híre már az egyházmegye határain túl is ismert, most a budapesti Patrona Hungariae Gimnáziumból és Szentendréről, Bátaszékről is voltak résztvevők. Száraz László plébános atya és Kertész Péter atya mutatták be a szentmisét, ahol meglepetéseket is kaptunk. Laci atya elhozott közénk egy nyolc gyermekes családapát, akit példaképként állított elénk. Boldog IV. Károly ereklyéjét a szentmise után átvitték az iskola kápolnájába, ahol szentségimádási lehetőség volt. Másik meglepetés, az énekkar és zenekar (a klotildligetiek szolgáltak) egy erre a napra írt családtalálkozó indulóját tanították meg.  A szöveget Bindes Ferenc atya írta.

Szentmise után finom ebéddel vendégeltek meg minket (persze a sütik sem maradtak el), majd az iskola aulájában táncház volt, élő zenével, ahol a gyerekek megismerkedhettek a népi hangszerekkel. Ezzel egy időben az iskola galériáján és termeiben különböző kézműves foglalkozások zajlottak és családok akadályversenye, aminek témája Páduai Szent Antal életéből vett történet volt. Ezt az ajándékot a piliscsabai és klotildligeti Regnumos fiataloktól kaptuk. Eredményhirdetés előtt az iskola igazgatója dr. Ujházy András egy játékra hívta a gyerekeket, eljátszották Szent Antal életének egy történetét.

Zárásként Harkai Gábor atya, családreferens megköszönte a szervezők munkáját és átvette ünnepélyesen a vándorzászlót, azzal a reménnyel, hogy jövőre újra indul útjára, és lassan bejárja az egyházmegyét. Felemelő volt, amint az „Isten hazánkért” éneket énekelve történt a zászló átadása. Végezetül a két atya áldását kapva indultunk haza mi is abban a reményben, hogy jövőre folytatjuk, és Bindes atya által írt induló elterjed az egyházmegyében, mint a családtalálkozók indulója.

Sárköziné Wallendums Rita
Fényképeket készítette Varga Mátyás

 


 

A 2013-as év CSATAK találkozók időpontjai és helyszínei:

 

 Sárköziné Wallendums Rita
Családpasztorációs Iroda




 


 

Beszámolók:

 

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk