Adventi jótékonysági est - beszámoló

2017. 12. 08. | | 2017. 12. 11.

 

 

Adventi jótékonysági est Székesfehérváron a határon túli magyarokért

2017.12.09. - Tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a Székesfehérvári Református Egyházközség szervezésében a Székesfehérvári Egyházmegye, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és sokak támogatásával az Adventi jótékonysági est a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A neves előadókkal szervezett rendezvény bevétele idén is két határon túli magyar közösséget támogatott.

A Ráti Szent Mihály Gyermekotthon és a Gyulafehérvári Református Egyházközség javára gyűjtöttek a pénteki jótékonysági esten a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az est résztvevői a gyulafehérvári templom tetőszerkezetének befejező munkálataihoz, és gyermekotthon rehabilitációs központjának felszereléseihez, az otthon bővítéséhez járultak hozzá.

Az est fővédnökei Spányi Antal katolikus megyés püspök és Steinbach József református püspök voltak. A székesfehérvári advent elmaradhatatlan eseménye a jótékonysági est, amelynek szervezéséből a város vezetősége is részt vállal.
 
Az Adventi jótékonysági esten elismert népdalénekesek, népzenészek, versmondók, énekművészek léptek fel, közreműködtek többek között a Magyar Örökség díjas Petrás Mária, a Magyar Művészetért díjas Misztrál Együttes, a Junior Príma díjas Szlama László és a Talentum Ifjúsági Táncegyüttes. Fellépett a Ciszterci Szent István Gimnázium és a Tálentum Református Általános Iskola énekkarai és a Vox Mirabilis Kamarakórus is.

Berta Kata
Fényképeket készítette Simon Erika

Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk