Adventi jótékonysági est a Művelődési Házban - beszámoló

2015. 12. 04. | | 2015. 12. 07.

 

 

Adventi jótékonysági est tizedszer

2015.12.05. - Neves előadók: ének- és táncművészek, operaénekesek, vers- és mesemondók léptek fel a hagyományosan jótékonysági céllal meghirdetett adventi műsoros esten Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Tízedik alkalommal rendezték meg a kezdetekben a Talentum Református Általános Iskola és a Ciszterci Szent István Gimnázium javára meghirdetett Adventi jótékonysági estet. Az iskolákat támogató rendezvény ma már a határon túl élő magyar gyermekek és fiatalok javát szolgálja.

A székesfehérvári egyházmegye minden évben komoly összeggel járul hozzá az összefogáshoz, a Művelődési Ház biztosításával. Spányi Antal megyés püspök, az est fővédnöke megnyitójában elmondta: kiemelten fontos ez a jótékonysági est, mert az anyagi támogatáson felül a szeretet és megbecsülés kifejezése, kulturális értékeivel összefogja a Kárpát-medencében élő magyarságot.

A rendezvényen jelen volt Steinbach József református püspök, aki az esten megosztotta adventi gondolatait a jelenlevőkkel.

Számos közismert előadó, énekes és zeneművész is megajándékozta közönségét színvonalas műsorával. Az esten fellépett Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas előadóművész, Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész is. A jótékonysági est visszatérő vendégei voltak Boncsér Gergely operaénekes, Bordás Barbara énekművész, Zemlényi Eszter énekművész, Béres Merse – népi ének, Beeri Barnabás – zongora, az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes, Enyedi Ágnes Junior Príma-díjas népdalénekes, Salamon Soma furulyás-harmonikás, Enyedi Tamás cimbalmos, Mátyás Mónika – népdal, Kovács Krisztián – furulya, Kalamár Renáta versmondó, Pruteánu Oszkár Paul mesemondó.

A délvidéki művészek között szerepeltek a Török testvérek, akik közül Török Tilla, Junior Príma Díjas népdalénekes és Török Flóra népzenész lepte meg hallgatóságát színvonalas műsorával. Lenyűgöző néptánctudásukról tettek tanúságot a bácskertesi Hagyományőrző Néptáncegyüttes tagjai. Természetesen fellépett a Ciszterci Szent István Gimnázium énekkara, valamint Talentum Református Általános Iskola kórusa is.

A jótékonysági kulturális est házigazdája Takács Bence Ervin MTV műsorvezetője volt. A rendezvény záróimáját Somogyi László református lelkész-elnök, az est másik fővédnöke mondta el, majd az est fellépő szereplői elénekelték a  közismert karácsonyi dalt, a Csendes éjt. A zsúfolásig megtelt péntek esti rendezvényen mintegy 700 ezer forint adomány gyűlt össze, amit egyenlő arányban osztottak el a bácskossuthfalvai és bácskertesi magyar intézmények között.

BPK
Képek: Somogyi Tamás
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk