15. Katolikus Karizmatikus Találkozó - beszámoló

2013. 05. 01. | | frissítve 2013. 05. 03.

 

 a dicsőítés egyik pillanata

 

Május első napján, Szent József ünnepén került sor Alcsútdobozon a 15. Regionális Katolikus Karizmatikus Találkozóra, melyre az egyházmegyéből és a megyehatáron túlról is érkeztek. Cseh Kornél volt házigazdája, aki a helyi, szervező közösség nevében vezette végig a napot. A dicsőítést Hatházi Róbert atya tanítása követte. Délelőtt rámutatott arra, hogy Isten szeretete egyszerre gyökeresen megváltoztat, mégis megtart minket; a bennünk lévő emberire építi föl kegyelmét. Délutáni tanításában kiemelte, hogy Isten bennünk működő kegyelmét alapvetően a mindennapok tetteiben lehet és kell is megélni. Ez egyben evangelizáció, az öröm hír terjesztése is. A délelőtt folyamán szentségimádás folyt, ugyanakkor közbenjáró imádságot mondtak azokért, akik ezt kérték.

A tanítások alatt a kicsik és a fiatalok korosztályuknak megfelelően, külön foglalkozásokon vettek részt. Az ebédet a családok és ismerősök a csarnok előtti füves területen „batyuból” költötték el – ez lehetőséget teremett nem csak az étel, hanem a lelki-szellemi élmények megosztására is.

Délután Ullrich Ágoston atya felhívta a figyelmet arra, hogy hitünk tiszta forrásból, az Egyház tanításából és az Egyház által jóváhagyott lelki tartalmakból táplálkozzon, ne tévesszenek meg minket önjelölt próféták, maradjunk hűek a jézusi kinyilatkoztatáshoz. Ezt a pápai himnusz követte.

Spányi Antal celebrálta a hálaadó szentmisét, sok paptestvérrel együtt. Homíliájában rámutatott: a kereszténység kiindulópontja, hogy Isten szeret, és lényege, hogy ezt a szeretetet továbbadjuk. Isten felé való nyitottságunk alapja az embertársaink felé való nyitottságunknak és a közösség javára kapott lelki ajándékoknak.

Marian
Fényképeket készítette Marian és Pesti Donát

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk