Ukrajnai gyerekek Fehérváron

2024. 06. 15. | 2024. 06. 14.

 

 

A Múzeumok Éjszakáján gyűjtött adományokból közel háromszáz ukrán menekült látogatja meg a székesfehérvári múzeumokat

2024.06.15. - Magyarországon egyedülálló a székesfehérvári Múzeumok Éjszakáját szervező intézmények összefogása, ugyanis tizenöt éve minden évben saját bevételük helyett egy közösen meghatározott jótékonysági célért gyűjtenek a népszerű rendezvénysorozaton. 2022-ben és 2023-ban ukrán menekült gyerekek múzeumlátogatásának támogatásért fogtak össze a székesfehérvári kulturális szervezetek.

2024 nyarán a Katolikus Karitász – Caritas Hungária segítségével számos alkalommal Magyarországon élő és Ukrajnából hazánkba érkező, Balatonon táborozó gyerekek múzeumlátogatását szervezik meg. Június 15-én érkeznek Székesfehérvárra az első látogatók, összesen 111 fő. Délelőtti programjuk között szerepel a Nemzeti Emlékhely és a Solium Regni – Az ország trónusa című kiállítás megtekintése, valamint részt vesznek a 95. Ünnepi Könyvhét fehérvári eseményein a Bartók Béla téren. Délután a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumot, valamint a Csók István Képtárban Az ókori Kína kincsei – A jáde császárok kora című kiállítást tekintik meg.

A tervek szerint augusztus végéig még közel kétszáz ukrán gyerek érkezik Székesfehérvárra, hogy megismerkedjen a város történelmével és gazdag múzeumi kínálatával.

Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum


 

 


 

  


 

 


  
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk