Múzeumok éjszakája - beszámoló

2013. 06. 22. | | frissítve 2013. 06. 27.

 

 

 

Vannak hagyományosnak mondható programok a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban, amikkel büszkélkedhetünk. Az egyik ilyen, a már hatodik alkalommal megvalósult Múzeumok Éjszakája, amikor délutántól éjszakáig fáradhatatlanul fogadjuk a múzeumunkra kíváncsi látogatókat.

A kulturális „éjszakai műszak” nálunk délután öt órakor kezdődött, a gyerekek részére kialakított kreatív alkotóteremben, ahol angyalokat, szeráfokat és más legendás bibliai lényeket készíthetett, akiknek ehhez volt kedve. De a legnagyobb sikere egy társasjátéknak volt, amelyet a gyerekek saját maguk rakhattak össze, és játszathattak vele. A játék szabálya szerint izgalmas logikai manőverek útján az állatokat párosával be kell terelni Noé bárkájába.

Miközben a gyerekek alkottak, a felnőttek Smohay Andrást, a múzeum igazgatóját követve, teremről teremre tudhattak meg egyre több érdekességet a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban látható kincsekről, kiállított tárgyakról.

Az égiek kegyeltjeiként az időjárás is a kedvünkben járt, az eső csak ijesztgetni merte koncertünk fellépőit, a Bujdosó-triót, akik felejthetetlen koncertélménnyel gazdagítottak bennünket. Szerencsére, a komolyabb vihar csak jóval később következett be, amikor már remélhetően, mindenki jól megérdemelt pihenését töltötte a hosszú kulturális túra után.

 

Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum
Fényképeket készítette: BPK, Lakata Pál és Rosta Helga
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár


< 2020. augusztus >
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk