Katolikus könyvnapok (május 25-26.) - beszámoló

2010. 05. 25. |

 

Matus György színművész szavalata és Bobory Zoltán, a Szent István Művelődési Ház igazgatójának köszöntője után Spányi Antal megyés püspök megnyitójával vette kezdetét a Katolikus Könyvnapok május 25-én. A két napos rendezvényen könyvkiadók, többek között a Szent István Társulat, a Szent Rafael Könyvkiadó, a Zarándok Kiadó és az egyházmegye könyv- és kegytárgyboltja, a Barátok Boltja vesz részt. A budapesti rendezvénysorozathoz kapcsolódva Székesfehérváron már negyedik éveszervezik meg a könyvbemutatót.

 

könyvvel a kézben

 

A könyv az emberi kultúrának olyan sajátos gazdagságát tárja elénk, amit nem helyettesíthetnek az elektronikus könyvtárak, és az interneten található hatalmas információmennyiség – mondta megnyitó beszédében Spányi Antal. – Mikor kézbe vesszük, olvassuk őket, a könyvekkel személyes kapcsolatot alakítunk ki. Fontos, hogy a könyvek az ember világában helyet kapjanak, hogy mindenkinek gyűjteménye legyen kedvenc olvasmányaiból. A könyv szeretetét és megbecsülését fogadjuk be szívünkbe, és adjuk át a következő generációnak.

A könyvvásár célja, hogy megállítson bennünket egy percre. Lehetőséget teremtsen a kiadókkal való megismerkedésre, és a nem kizárólag vallásos témájú, de katolikus szemléletet közvetítő könyvek közül kiválasszuk azt, ami a legközelebb áll hozzánk.

 

(fr)
Fényképeket készítette Somogyi Tamás

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk