Katolikus Könyvnapok - beszámoló

2012. 05. 24. | | frissítve 2012. 05. 30.

 

Olvasni és mesélni jó. Ez volt az üzenete a 6. alkalommal megrendezett Katolikus Könyvnapoknak Székesfehérváron. A budapesti rendezvénysorozathoz kapcsolódva a Szent István Művelődési Ház udvarán is bemutatkoztak a könyvkiadók, könyvbemutatót, zenés műsorokkal tarkított író-olvasó találkozókat tartottak.

A szervezők elsősorban a családokat várták, hogy minden korosztály megtapasztalja és felfedezze újra a nyomtatott könyvek varázslatos világát. A könyvnapok első vendége Kozenszky Richard a Tihanyi Bencés Apátság perjele, lelkipásztor, pedagógus volt.

 

udvar az ablakbólA fenntartó székesfehérvári egyházmegye képviseletében Spányi Antal megyés püspök mondott köszöntőt, aki könyvbarátként is évről-évre örömmel vállalja el ezt a szerepet.

Hogy ne csak a net világába keressünk olvasnivalót hanem birtokunkba kerüljenek személyessé váló könyvek, érdemes figyelni a terjesztőkre is.

Az olvasóvá nevelést persze nem csak gyermekkorban lehet elkezdeni. Lehetnek olyan helyzetek, amelyek egyszerűen arra késztetnek minket, hogy rég tanult ismereteinket felelevenítve, egy ajánlott könyvet megvegyünk. A fehérvári katolikus könyvnapok kuriózuma volt, hogy Mózessy Gergely levéltáros, igazgató és Smohay András múzeumigazgató, a székesfehérvári egyházmegye kiadványait mutatta be, ajánlotta figyelmünkbe.

Az olvasási kedvet nagymértékben növeli a személyes találkozó egy-egy íróval. A találkozók varázsát, csak azok ismerhetik, akik ki is próbálták. Az idei könyvnapok különlegessége volt, hogy az újságíróként főleg várostörténettel foglalkozó Csitáry-Hock Tamás íróként is bemutatkozhatott. Legutóbb megjelent gondolatgyűjteményeit a hívők és nem hívők is egyaránt magukénak érzik.

BPK
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk