Kaszap István emlékmise - Kaszap István év megnyitása

2015. 03. 25. | 2014. 12. 03.

 


Időpont: 17 h 00 szentmise
Helyszín: Prohászka templom (Vasútvidék)

Isten szolgája, Kaszap István születésének 100. és halálának 80. évfordulójához kapcsolódóan a Székesfehérvári Egyházmegye, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya, a Ciszterci Rend és a Magyar Cserkészszövetség 2015. március 25-én nyitja meg „Kaszap-év” programjait.

 

 

A megemlékezést ünnepi szentmisével kezdjük 17 órakor a Prohászka emléktemplomban.
A szentmise után Kaszap István sírjához vonulunk, és közösen imádkozunk mielőbbi boldoggá avatásáért.

 

„Mert jó az Isten.” Kaszap István az Ő különleges ajándéka számunkra. Az egyházmegye misekönyörgéseiben fohászkodunk boldoggáavatásáért, mert benne kiváló példaképet kap a magyar ifjúság. Nagyon sok ember fordult már Istenhez Kaszap István közbenjárásával, aki a halál torkában is mások vigasztalásával törődött és a reményre tekintett.

Részlet a 2009-es beszámolóból

 

 


Szeretettel várjuk a fiatalokat, hogy örömmel kapcsolódjanak be a Kaszap (március és december) és Bogner (május) misékbe, hogy életüket egyre jobban megismerve mind bátrabban merjenek igent mondani az Istennek,  kérem őket, hogy sokan kapcsolódjanak be az egyházmegyei ifjúsági zarándoklat programjába szeptemberben.

Várjuk egyházmegyénk minden hívőjét imádkozzanak Kaszap István és Bogner Mária Margit boldoggá avatásáért és jöjjenek el az értük mondott szentmisékre, és vegyenek részt a Prohászka miséken (április és október).

 


 

 


 

Korábbi évek beszámolói:


  

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk