Áldozócsütörtök napján szentségimádás

2011. 06. 02.

 

Időpont: 17-19 óráig

MINDEN TEMPLOMBAN SZENTSÉGIMÁDÁS LESZ egyházmegyénk területén június 2-án, (Áldozócsütörtökön) 17.00 -19.00 óráig.

Székesfehérváron a hagyományos első csütörtöki városi szentségimádást megelőzően a felsővárosi Szent Sebestyén templomban tartanak közös áldozócsütörtöki szentségimádást a város egyházközségei.

"Szeretettel hívom egyházmegyénk hívő közösségét, hogy a régi Áldozócsütörtökön du. 5 és 7 között egyházmegyénk minden templomában legyen lelki megújulásunkért és bűneink bocsánatáért engesztelő és könyörgő imádság, és ebben az imádságban legyünk egyek Urunk színe előtt.

Imádkozzunk egyházmegyénk meghirdetett szándékaira, Kaszap István, Prohászka Ottokár püspök és Bogner Mária Margit boldoggá avatásáért, a világban üldözést szenvedő keresztényekért, és a megosztott magyar társadalom erkölcsi megújulásáért."

Spányi Antal

 

 

 

Kérjük a híveket, vegyenek részt ezen az imaórán, melyen maga az Isten van jelen és teremt igazi egységet köztünk.

Kérem a Plébános atyákat, hogy gondosan szervezzék az egyházközségi imaórát, melynek főbb egységei a szentségimádás és lehetőleg a szentmise legyenek. A világi lelkipásztori munkatársak segítségével az oldallagosan ellátott plébániákon is szervezzünk imaórákat, hogy minden hívő részesülhessen a közös imádság kegyelmeiben.

A szentségimádással lehetőség nyílik arra, hogy együtt imádkozzunk Istenhez hazánkért, nemzetünk megújulásáért.

"Várom egyházmegyénk minden hívőjét a közös egyházmegyei szentségimádást június 2-án, régi nevén Áldozócsütörtökön du. 5-7-ig szervezzék meg, és azt úgy készítsék elő, hogy ott a családegyházért, családi közösségekért, a családok tagjaiért imádkozzanak."

 

Spányi Antal
2011-es Családok éve egyházmegyei lelki programja
letöltés >>
  

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk