Bérmálás: Budakeszi - beszámoló

2023. 11. 05. | | 2023. 11. 06.

 

 

2023.11.05. –  November első vasárnapján a Budakeszi Egyházközség különleges ünnepre gyűlt egybe. Spányi Antal megyéspüspök úr öt fiatal és két felnőtt részére szolgáltatta ki a bérmálás szentségét.

A főpásztort Filó Kristóf kanonok, tb. főesperes köszöntötte, ezt követően Schmotzer Vilmos, a helyi egyházközség elnöke mondott rövid beszédet. A szentmisén a ministránsokon kívül a Szent Cecília Kórus, valamint az alsó tagozatos gyermekekből álló kiskórus teljesített zenei szolgálatot. A fiatalok Kortis Zsófia domonkos nővér vezetésével egy éven át készültek a szentség vételére és a bérmálást megelőzően lelkinap keretében is lehetőségük volt az elmélyülésre.

Püspök atya homíliájában hangsúlyozta, hogy a keresztény ember számára a bérmálás különlegesen fontos állomás. Nem egy ünnepnap, amire visszaemlékezhet, hanem olyan történés, ami életet formál, életet alakít. Példaként Szent Imrét állította a bérmálandók elé, aki szintén készséggel adta oda magát Isten szolgálatára és készült a küldetésre, hogy megvallja Krisztusba vetett hitét, szeretetét. "Jó látni azt a példát, amit ő mutat nekünk. Ő is megküzdött a gyengeségeivel és küzdelme árán kicsiszolta magában – mint kagyló a gyöngyöt – az erényeket." - hangsúlyozta beszédében.

A hitvalló élethez Püspök atya értékes tanácsokkal látta el a fiatalokat: küzdjenek a gyengeségeik ellen, tegyenek jót, éljenek imádságos életet és legyenek készen a bátor hitvallásra: "Azt kérem, hogy küzdjetek a bűnök ellen, de újuljatok meg az imádságos lélekben. Tegyetek jót és bátran valljátok meg, hogy keresztények vagytok. Legyetek hitvalló emberek, akik akkor is ki tudnak állni a hitükért, ha nem lesz részük tiszteletben vagy mások megszólását kell elviselniük."

Az egyházközség többi tagját pedig, akik már régebben részesültek a Szentlélek ajándékaiban, Püspök atya arra buzdította, hogy újuljanak meg ők is, kérjék Isten Lelkének megújító kegyelmét, hogy mindannyian a Lélek tüzétől lelkesítve éljük életünket és építsük Isten Országát.

 Kortis Zsófia
Fényképeket készítette Rab Vilmos

 


 

Korábbi évek beszámolói:

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk