VII. Szent Ágota Nap Sárszentágotán - beszámoló

2019. 05. 19. | | 2019. 05. 21.

 

 

 

Szent Ágota Nap Sárszentágotán

2019.05.19. – Sárszentágota Község Önkormányzata, a Magyar Rákellenes Liga Sárszentágotai Alapszervezete, valamint a Szent Ágota Plébánia együttműködésében került megrendezésre a VII. Szent Ágota Nap.  

A római katolikus templom udvarában létrehozott zarándokhely különös küldetéssel bír: esélyt ad az elvonulásra, a gyógyító remény összegyűjtésére, egyúttal felhívja a figyelmet az emlőrák felismerésének és megelőzésének fontosságára is. Lehetőséget nyújt annak a bizalomnak a kifejezésére, hogy mindig van esély a gyógyulásra, és arra, hogy a mellbetegek nem maradnak magukra küzdelmeik során.

Az emlőbetegekért felajánlott szentmisét megelőzően a budapesti Gyümölcsoltó Boldogasszony Kápolna Kórusa koncertje adott lehetőséget a lelki ráhangolódásra, majd a szentmisén Karl Rathgeber Szent Agáta miséje előadásával szolgáltak a Szent Adalbert-díjas Bárdosné Molnár Katalin vezetésével.

Az ünnepi szentmisét Spányi Antal megyés püspök, Mészáros János sárbogárdi plébános, esperes, valamint Bognár Károly plébános közösen mutatta be.

A főpásztor beszédében rámutatott, hogy Szent Ágota korához hasonlóan, Szent II. János Pál pápa előremutató gondolatait idézve: ma is a vértanúk korát éljük.

Keresztények ezrei élik életüket hitük miatt üldöztetésben; templomokat gyújtanak fel, papokat gyilkolnak meg a szentmise bemutatása alatt.

Szent II. János Pál pápa nemcsak bölcsességével, hanem betegségének alázattal való viselésével is példát mutat számunkra. Méltósággal hordozni a szenvedés nehéz keresztjét kivételes kegyelem. A fájdalmak elviselését könnyebbé teszi a szeretet, a törődés, melyet az ápolók együttérzése tud biztosítani, de a legnagyobb erőt Istenbe vetett hitünk nyújtja.

Siák Gáborné elnök
Magyar Rákellens Liga Sárszentágotai Alapszervezete

 


 

Korábbi év beszámolója:

 

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk