VI. Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivál - beszámoló

2016. 09. 25. | | 2016. 09. 28.

 

 

 VI. Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivál
Vox Mirabilis Vándordíj

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház és a Vox Mirabilis Kamarakórus 2016. szeptember 25-én, hatodik alkalommal rendezte meg a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivált, ahol hazai és külföldi kórusok léptek színpadra.

A rendezvény fővédnökei Spányi Antal megyéspüspök és Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes voltak.
Az idei találkozó, mely kapcsolódott az Ars Sacra Fesztiválhoz is, kibővült egy újabb színfolttal: a városba érkező kórusok a délelőtti szentmisén és istentiszteleteken énekeltek, ezzel is szebbé téve a liturgiát.
A Székesfehérvári Egyházmegye évről-évre támogatja a programot, amiért hálás köszönettel tartozunk Spányi Antal megyéspüspök úrnak.

A fellépő kórusok (Alba Regia Vegyeskar– Székesfehérvár, a Bányász Kórus–Várpalota, Szent László kórus- Nagyvárad, KVVKamarakórus - Budapest) jól felkészülten, szép műsorral jöttek, a gregoriántól a kortárs zenéig mindent hallhatott a közönség. Fellépett a tavalyi győztes kórus is, a házigazda, a Vox Mirabilis Kamarakórus nyitotta meg a koncertet.

Az idén a „Kórusműhelyt” –t Pad Zoltán, a Magyar Rádió Kórusának karnagya vezette, aki Bartók: Négy tót népdal c. kórusművét mutatta be, valamit próbálta el a részvevőkkel, a kb: 140 főnyi énekessel. Felemelő élményt volt megtudni a kórusmű hátterét, zenei megoldásait.

 A város gazdag zenei életében méltón kap helyet az immár 6. alkalommal rendezett kórustalálkozó. A kórusműhely és a közönség soraiban nem csak székesfehérvári zenekedvelők, hanem a megyéből érkező vendégek is élvezték a kórusok színvonalas műsorát. A fesztivál színvonala évről-évre emelkedik, a meghívott kórusok felkészülten, a legjobb formájukat hozzák, amit a közönség is nagyra értékel!
Az idén Vox Mirabilis Vándordíjat a szakemberekből álló zsűri tagjai és a kórusvezetők szavazatai alapján a KVVKamarakórus nyerte, Magyaróvári Viktor karnagy vezetésével. Szívből gratulálunk, és várjuk őket vissza jövőre!

Zemlényi Katica

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk