Nemzetközi Kórusverseny Grand Prix díját nyerte a Vox Mirabilis Kamarakórus - beszámoló

2023. 11. 06. | | 2023. 11. 06.

 

 

Nemzetközi Kórusverseny Grand Prix díját nyerte a Vox Mirabilis Kamarakórus

2023.10.22. - Lengyelországban rendezték meg 2023. október 21-22-én a XII MIĘDZYNARODOWEGO FESTIWALU CHÓRALNEJ PIEŚNI MARYJNEJ " O wiosło św. Wojciecha" Nemzetközi Kórusversenyt Częstochowában, melyre meghívást kapott a Vox Mirabilis Kamarakórus.

Három kategóriában -  férfikar, nőikar és  vegyeskar  – indult a kórus. A versenyt több hónapos felkészülés előzte meg, hiszen a meghívásos alapon válogatott kórusoknak komoly feltételeket támasztottak. Európa több országából érkezett 8 együttes, akik a nemzetközi zsűri előtt mutatták meg tudásukat.

A díjátadó gála alkalmával dicsérték a versenyzők muzikalitását, felkészültségét, a karnagyok munkáját külön is elismerték, mindemellett kiemelte a zsűri  a székesfehérvári kórus hangzását, dinamikáját, a nehéz műsorválasztást és a kotta nélküli éneklését.

Nagy elismerésben részesült a kórus karnagya, Zemlényi Katica is, hiszen felkérték, hogy a díjátadó gála hangversenyén vezényelje a résztvevő kórusok egészét a nagy finálé koncerten.

„A kórusverseny GRAND PRIX, vagyis fődíját nőikarunk kapta, kiemelték az egységes, tiszta hangzást. Férfikarunk különdíjas lett, ők kapták a legnagyobb tapsot a közönségtől, a vegyeskar pedig megérdemelten második helyezést ért el. 3 kategóriában 3 díj – óriási eredmény, hiszen ezen a versenyen magyar kórus most nyert először!

GRAND PRIX díjat nyerni hatalmas nemzetközi siker, rendkívül boldogok vagyunk!”

Zemlényi Katica
karnagy

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk