Vox Angelorum Gyermekkar - beszámoló

2014. 03. 09. | 2014. 03. 09.

 
A székesfehérvári Krisztus Király Egyházközségben több éve rendeznek hittanosok szereplésével zenés darabokat, ahol a gyermekek saját hangszerükön játszhatnak. Gyakran énekelnek kánonokat, egyszerűbb kis kórusműveket. 2013. őszén Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagya összegyűjtötte az énekelni szerető hittanosokat és megalakította belőlük a Vox Angelorum Gyermekkart.

- A gyermekeknek rendszeresen tartottam kóruspróbát, volt is néhány fellépésünk, így aztán hivatalosan is megalakult a Vox Angelorum Gyermekkar - mondta Zemlényi Katica. - A plébániára 7 székesfehérvári iskolából járnak hittanra gyerekek, akik a kórus tagjai lettek, és természetesen itt vannak a Vox Mirabilis Kamarakórus tagjainak gyermekei, unokái is. Így aztán már van utánpótlás is! - újságolta nagy örömmel a karnagy.

A Vox Angelorum Gyermekkar több ízben fellépett karácsonyi koncerten, főbb egyházi eseményeken, ahol a közönség a szívébe zárta a lelkes kis énekeseket. Legutóbb Cserhalmi György művész úr felkérésére készült a gyerekekkel egy hangfelvétel, amin egy orosz kórusművet énekelnek. E kórusmű színesíti a Vörösmarty Színház Mesterkurzus c. darabját.

A gyermekkórus benevezett a II. Egyházmegyei Ki mit tud?-ra is, ahol közel száz produkció közül továbbjutottak a következő fordulóra. A gyerekek mindig örömmel jönnek a próbákra, és nagy izgalommal várják a fellépéseket, melyek különleges eseményt jelentenek a családtagjaik számára is.

A Vox Angelorum jelenleg a Nagyheti és Húsvéti fellépésekre készül, szebbé téve ezzel a közeledő egyházi ünnepet.

Zemlényi Katica

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk