Városi családi keresztút Székesfehérváron,keresztutak az egyházmegyében - beszámoló

2010. 03. 28. |

 

Székesfehérváron virágvasárnap délután gyülekeztek a hívő családok a maroshegyi plébánia mellett, hogy keresztutat járjanak a sóstói tanösvényen. A stációkat gyerekszereplők elevenítették meg, az elmélkedéseket a stációknál a családok tartották.

A zenés imádságokat a Filótea együttes fiataljai énekelték. A keresztúton részt vett Spányi Antal megyés püspök és Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató.

 

 keresztúton

 

A Székesfehérváron hagyományossá váló keresztútjárás napján az egyházmegye más városaiban, településein is hívek járták végig Krisztus Urunkkal szenvedéseinek állomásait, így az egyházmegyénkben több helyen lehettünk lélekben és imádságban együtt.

Biatorbágyon  a családközösség  lelkinapjának délutánján a Katalin hegy régi Kálváriájánál végezték a keresztutat.

Budaörsön  a nagyböjt minden péntekén más-más  vette kézbe a keresztút megszervezést, az elmélkedések és imák összeállítását (családok, katolikus iskola diákjai és tanárjai, ministránsok)

Kislángon  a családok együtt a gyerekeikkel elevenítették meg az egyes stációkat imádságok  és gitáros énekek kíséretében.

A zsámbékiak  Péliföldszentkereszten járták végig a keresztutat, Pinczinger József imádságaival, melyek gyermekeknek és felnőtteknek szólnak. Taizéi dalokkal kísérték az elmélkedéseket, amelyekbe a mányi egyházközség tagjai is bekapcsolódtak.

 

 Ugritsné Márfy Zsuzsa
Fényképeket készítették:
Székesfehérvár: Marian és Pesti Péter (1-45)
Ugrits Eszter (46-85)
Biatorbágy: Puskás Bálint
Kisláng: Fedor Jánosné
Zsámbék: Gombos Hajnal

 

A székesfehérvári családi keresztút képei és az egyházmegye többi településéről beérkezett keresztuti képek az alábbi képtárban megtekinthetőek.

 


 

 Korábbi évek beszámolói:

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk