Családok keresztútja - közös keresztút végzése - beszámoló

2006. 04. 08. |

 

Családok keresztútja családokért

Április 8-án szombaton került sor a városi családközösségek szervezésében a családok keresztútjára.

A jó Isten ragyogó napsütéssel ajándékozta meg az összegyűlt, csaknem 50 családot. A keresztút során egy keresztet vívő fiatalember elevenítette meg Jézus passióját, menet közben, állomásonként a többi szereplőt a keresztutat járó szülők gyermekei személyesítették meg. Őt követte a katonaság, amely nem másból állt, mint a római katonáknak beöltözött kisfiúk hadából. A nép mi voltunk, azaz a családok, akikkel együtt mentek a gyerekek és akik az egészen aprónépet babakocsiban toltuk, karban, nyakba véve hordoztuk.

 

kereszthordozás

 

Egy-egy állomásból egy-egy házaspár készült, lehetőség szerint a saját életükből vett példával bemutatva az állomás lelki mélységét, szépségét. Őszinteségükért, életükből vett példáikért, közkinccsé tett küszködéseikért és az öröm velünk megosztott pillanataiért mindannyian hálásak vagyunk – mint mikor a tükör visszaveri a napfényt, olyan volt tanúságtételük a legsötétebb pillanatokban is jelenlévő Isten fényességéről. Remélhetőleg az állomások elmélkedései alapján sokáig emlékezünk majd Isten szeretetének ragyogására.

A keresztút végeztével erdőn-mezőn visszafelé tartva az emberek beszélgettek – nagyon sokan összegyűltünk, és sokan rég nem látott ismerősökkel találkozhattak össze. A fél ötkor kezdődő keresztútról fél hét körül értünk vissza a minket befogadó maroshegyi plébánia melletti óvodaépületbe. Az épületen belül igazi oldott hangulatban költöttük el a magunkkal hozott és közösbe tett agapét. A felnőttek beszélgettek, családok kerültek egymáshoz újra közel – a gyerekek az udvaron fociztak.

Több családos kisközösségből érkeztünk, mégis erre a pár órára igazi egy-közösséggé váltunk. A keresztút mély, lelki tartalma és élménye után ritkán tapasztalt magától értetődéssel éltük meg azt, ami a Krisztusi életből fakad: az egységet, a közösséget.

Külön köszönjük a délutánt a szervezőknek, az állomások elmélkedéseit elvállaló családoknak, és a maroshegyi közösség befogadó készségének. Reméljük, hogy jövőre ismét találkozunk – és rácsodálkozhatunk Isten szeretetének gazdagságára egymás életén keresztül is.

 

Fényképeket készítette: dr. Berta Gábor és Berta Réka
Szöveg: Marian


Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk