Újszövetség maraton a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2013. 12. 01. | | frissítve 2013. 11. 25.

 



Különleges lelki eseményre hív ismét mindenkit advent első hétvégéjén a székesfehérvári Vörösmarty Színház. Olvassuk együtt az Élet Könyvét mottóval, idén is megrendezik az Újszövetség Maratont. Az adventi készülődés jegyében, a teátrum nagyszínpadán elhelyezett Újszövetségből olvasnak fel a résztvevők, hogy elhangozzék az evangélium az első betűtől az utolsóig.

Spányi Antal megyéspüspök a szakrális és kulturális élményt kínáló esemény sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az infrastrukturális fejlődés mellett szüksége van a városnak a lelki gazdagodásra is, ezt szolgálhatja a második alkalommal megrendezett Újszövetség Maraton.

A megyéspüspök mellett az esemény másik fővédnöke Cser-Palkovics András polgármester, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy ne csak „beleessünk” az adventi időszakba anélkül, hogy lelkünket is felkészítenénk. Arra kérte a fehérváriakat, hogy idén is éljenek a jelentkezés lehetőségével.

 Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója elmondta, tavaly többen tették fel neki a kérdést, hogy „mit keres a Biblia a színházban?” A teátrum vezetőjeként azt vallja, a színház értéket őriz és ad át, így az emberiség egyik legnagyobb kincsének közvetítése a színház feladata is. A Bibliából megtanulhatjuk, hogy hogyan kell helyesen élni.

Az Újszövetség Maraton  lényege, hogy a teátrum nagyszínpadán elhelyezett Szentírást olvassák fel a résztvevők a karácsonyi készülődés jegyében. Olyan közösségi élménnyel ajándékozza meg ezzel a színház a fehérváriakat, amely méltó nyitánya az adventi ünnepkörnek. A résztvevők öt perces részleteket olvashatnak fel, amelyre a színház munkatársainál vagy a teátrum honlapján jelentkezhetnek. A maraton 2013. november 30-án 18  órakor indul a Vörösmarty Színház nagyszínpadán. A rendkívüli eseményre mindenkit szeretettel várnak, amely alatt nyitva áll a színház ajtaja nemcsak a felolvasók, hanem a hallgatóság előtt is.

BPK
Videó: Somogyi Tamás és BPK



 

Vonatkozó beszámoló:

 

Kapcsolódó videóanyag

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk