Szűz Mária Isten Anyja - szentmise és két napos szentségimádás beszámoló - beszámoló

2012. 01. 01. |

 

 

Az új év első napja a kereszténység számára kiemelt nap, Szűz Mária Isten Anyja ünnepe.

A Székesegyházban tartott ünnepi szentmisében Spányi Antal megyéspüspök szentbeszédében beszélt arról, hogy bennünk él még karácsony öröme; Isten szeretetére gondolunk, Aki úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda érte. Az idővel haladva ma egy új esztendő kezdetéhez érkeztünk, és az új küszöbén egyszerre vissza- és előretekintünk.

A magyar a történelem során többször küzdött létéért. A jövő emberi szempontból ma sem ígérkezik felhőtlennek, de nem felejthetjük, hogy Szent István király minden magyart a Boldogságos Szent Szűz oltalmába helyezett. Ma is bízhatunk ebben az oltalomban.

Csak úgy van reményünk a jövőben, ha képesek vagyunk összefogni, ha megértjük a nagy célokat, és félre tudjuk tenni a kicsinyes érdekeket valami többért, nagyobbért. Ha egymásért nem vállalunk felelősséget, ha egymásért nem hozunk áldozatot, akkor nem fogunk előbbre jutni. Minden emberi erőfeszítés akkor tud gyümölcsöt hozni, ha Isten azt megáldja; ezért a hit szerint kell élnünk, és imádkoznunk kell. Isten kegyelme pedig nem marad el. Mindent megkapunk abból, amire vágyunk, és amire szükségünk van.

 

Homília meghallgatása:

 

A szentmise után került sor a két napos - január elsején és másodikán tartó - délutáni újévi szentségimádásra. A város egyházközségei óránkénti váltásban vettek részt a közös imádságon.

- Marian -
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 


 

 

Kapcsolódó videóanyag

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk