Szent Imre Általános Iskola Veni Sancte-ja - beszámoló

2014. 08. 31. | | 2014. 09. 01.

 



A Székesegyházban zsúfolásig megtelt ünneplőkkel: tanárok, szülők és gyermekeik együtt kérték Isten áldását az iskolakezdésre, a következő év tanulmányaira.

A tanévnyitó ünnepi szentmisében Ugrits Tamás püspöki biztos szorgalmas tanulásra és a másokra való odafigyelésre buzdította a diákokat az idei iskolai évben. „Ne azt gondoljuk, hogy ha szorgalmas tanulókká válunk, nem leszünk szimpatikusak másoknak. Gondoljunk arra mennyi erő, okosság és bátorság kell ahhoz, hogy ne adjuk fel, amikor úgy érezzük, nem tudunk már teljesíteni.” – hangsúlyozta beszédében Tamás atya.

Kitért arra is mennyire fontos a jó közösség, amelynek el kell fogadni a segítségét, hisz a kiváló tanulót is érheti sikertelenség és a gyengébben teljesítő is lehet sikeresebb. A tanároknak nagyon fontos a diákok sikere, és ha az osztálytársak is egymás mellé állnak barátilag, jó szívvel elfogadva a másikat, akkor mindenkinek eredményesebb éve lesz az idei. Jó lenne, ha mindannyian számíthatnánk egymásra. - fejezte be beszédét az iskolabiztos.

Csák Lajos igazgató a szentmise végén köszöntötte az elsősöket, megköszönte a szülők bizalmát, akik beíratták gyermekeiket a Szent Imre iskolába. Kiemelte a nyolcadikas diákok kitartását, és végül felsorolta mennyi újdonság várja idén a tanulókat: például a megújult szaktantermek, az új típusú tankönyvek segítségével egy sokoldalúbb oktatási program, e-napló, az átalakított, korszerű játszótér és udvar. Mindezért köszönetet mondott a székesfehérvári egyházmegyének, személyesen Spányi Antal megyés püspöknek, hisz támogatása nélkül ezek a fejlesztések nem jöhettek volna létre.

Az igazgató végül ünnepélyesen megnyitotta a 2014/15-ös tanévet, amelyhez sok sikert, kitartást és nem utolsó sorban örömteli pillanatokat kívánt a gyermekeknek.

BPK
Fényképeket készítette Nagy Anikó

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk