Sajtótájékoztató az Adventi Udvarról és a Tárjátok ki szíveteket adománygyűjtő akcióról - beszámoló

2016. 11. 24. | | 2016. 11. 24.

 

 

 

Megnyílik az Adventi Udvar, elindul a Tárjátok ki szíveteket adománygyűjtő akció Székesfehérváron

2016.11.24. - Bemutatták a sajtó nyilvánossága előtt a Székesfehérvári Püspökség Adventi Udvari programjait, valamint a Katolikus Karitász Tárjátok ki szíveteket országos adventi adománygyűjtő akcióját. Spányi Antal megyés püspök a tájékoztatón elmondta a szeretnének minden látogató számára valódi karácsonyváró lelkületet teremteni, rendezvényeik segítségével, hogy az udvarba betérők, lelkükben is felkészülhessenek az év legszentebb ünnepére.

A Püspöki Palota kertjében november 26-án, szombaton 10 órakor nyitják meg a hagyományos „Adventi Udvar”-t, a programokról Ugrits Tamás irodaigazgató beszélt a sajtó munkatársainak.

2016. november 26-án, 15.45-kor szombaton Székesfehérvár ünnepi díszbe öltözött Főterén, a Püspöki Palota előtt indul el, a Tárjátok ki a szíveteket! – a Katolikus Karitász adventi adománygyűjtő akciója. Az országos jótékonysági programot Spányi Antal püspök, karitász elnök nyitja meg a Prohászka Ottokár Gimnázium diákjainak flash mob jelenetével. A város szívében leleplezik karitász adományvonalát, a 1356-ot népszerűsítő óriásplakátot. Zagyva Richard a Katolikus Karitász igazgató-helyettese mutatta be az egy hónapig tartó akciót.

A sajtótájékoztatón részt vett a város polgármestere, Cser-Palkovics András, aki személyes élményét megosztva mondott köszönetet a székesfehérvári püspökség programjaiért, amely a fehérváriak adventi készületét gazdagítják.

Újra lesznek karácsonyi fényüzenetek a főtéren. 2016. december 18-án 18 óra és 22 óra között lehetőséget biztosítanak karácsonyi jókívánságok, üzenetek megjelenítésére az ország legnagyobb üzenőfalán, a székesfehérvári Püspöki Palota homlokzatán. 2016. november 26. és december 14. között, vagy a rendelkezésre álló 1000 üzenet erejéig tudjuk fogadni a jókívánságokat.

Üzenetküldés: www.szfvar.katolikus.hu/jokivansag

Berta Kata
Fényképeket készítette Bechtold Panna
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

Kapcsolódó oldal: www.szekesfehervar.huKapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk