Imádkozzunk együtt a hivatásokért Bodajkon!

2022. 06. 04. | 2022. 05. 19.

Imádkozzunk együtt a hivatásokért Bodajkon!

2022.06.04. – Spányi Antal megyés püspök imádságra hívja az egyházmegye papságát, a szerzeteseket, a fiatalokat, a családokat, a Prohászka Imaszövetség tagjait június 4-én, Bodajkra a Mindenkor Segítő Szűz Mária Kegyhelyére, hogy együtt fohászkodjunk új papi és szerzetesi hivatásokért.

 

 

Az imádságos nap tervezett programja:

A zarándoklat koncelebrált szabadtéri szentmisével kezdődik délelőtt 10 órakor, melynek keretében a világi lelkipásztori munkatársak átveszik megbízólevelüket.

A szentmise után szentségimádást és szentségi körmenetet tartanak, majd imádkoznak a Bodajki Mindenkor Segítő Szűzanya kegyképe előtt.

Az imádság után 11 óra 30 körül kezdődően az egyházmegyénkben működő női és férfi szerzetesrendek, valamint az egyházmegye papnövendékei lehetőséget kapnak rövid bemutatkozásra. Ezt követően, de legkésőbb 13 órakor litániával fejeződik be a papi és szerzetesi hivatásokért folytatott imádságos együttlét.

„Kérjük együtt Egyházunk Anyját, járjon közben Jézusnál, aki meghívta apostolait és a lelkek halászaivá tette őket, hogy ma is hívjon magához buzgó fiatalokat, akik tanítványaivá és segítőivé válnak. Imádkozzunk, hogy minél többen kövessék a hívó szót, éledjen fel bennük a világ üdvözítése iránti vágy. Folytassák Krisztus művét a földön, építsék Titokzatos Testét, az Egyházat. Ne szűnjék meg a papjok keze által bemutatott áldozat oltárainkon és az Egyház a föld sója és a világ világossága legyen.”


© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk