Hitünk és életünk

2013. 02. 27. | 2013. 02. 22.

 

Vallási magazinunk mai adásában az elmúlt két hét egyházi eseményeire tekintünk vissza. Részt veszünk a Házasság Napja idei rendezvényén, a IV. fehérvári versünnep sajtótájékoztatóján. Beszámolunk két nagysikerű előadásról a Szent István Művelődési Házban, végezetül egy tehetségkutató versenyre valamint Nagyböjtről és Húsvétról szóló könyvekre hívjuk fel figyelmüket. Először tehát látogassunk el a Házasság Napja eseményeire.

 

előadás

 

Az Angliából induló több, mint 10 éve induló házasság hete kampánya arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy az egészséges házasság milyen fontos, és egyben milyen előnyös is az egész társadalom számára. Janka Ferenc görög katolikus teológus előadása is Hét rendezvényei között szerepelt.

 

versünnep

 

Idén is megmérethetik tudásukat neves szakmai zsűri előtt az irodalomkedvelő fehérvári diákok. A IV. fehérvári versünnep döntője március 23-án lesz a Szent István Művelődési Házban.

 

rekollekció

 

A Hit Évéhez kapcsolódóan XVI. Benedek pápa a katolikus papság számára is megújulást hirdetett. A fehérvári egyházmegye papjai idei továbbképzésének témája is a Hit Éve lesz.

 

versenykiírás

 

Tehetségkutató versenyt hirdet a megszokottól eltérő felhívással a Szent István Művelődési Ház a fehérvári egyházmegyében élők számára.

 

könyvajánló

 

Végezetül a Barátok Boltja vezetőjének nagyböjti húsvéti könyvajánlóját hallhatják.

 




A Hitünk és Életünk műsora adására 2013. február 22-én kerül sor, az ismétlést pedig február 27-én szerdán láthatják a Fehérvár Televízió adásában.

BPK


© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk