Fejér megyei Prima-díjas lett Spányi Antal megyés püspök - beszámoló

2022. 12. 01. | | 2022. 12. 02.

 

 

Fejér megyei Prima díjas lett Spányi Antal megyés püspök

2022.12.01. – A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete tizenhatodik alkalommal adta át a Fejér Megyei Prima díjakat Székesfehérváron, a Hotel Magyar Királyban. A vállalkozói elismeréseket és a Prima díjakat gálaműsor keretében vehették át a jelöltek. Az elismeréseket idén is olyan személyek, illetve intézmények kapták, akik a saját területükön maradandót alkottak.

A gálát Kovács Tibor, a VOSZ Fejér Megyei elnöke nyitotta meg, aki a díjazottakról szólva kiemelte, hogy olyan kiválóságokról van szó, akik életművükkel példaként szolgálnak. Elmondta, hogy a jó megoldásoknak, a közös sikernek és az összefogásnak feltétele az, hogy érteni és értékelni kell egymást. Ez a célja az évente megrendezésre kerülő Prima Gálának, a kiemelkedő teljesítményt nyújtók, a legjobbak elismerésének.

Az est résztvevőit Székesfehérvár Megyei Jogú Város nevében Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte. „Mindenki számára megvan az a terület, amelyen lelkesedéssel és sok munkával, befektetett energiával sikeres tud lenni. Kinek az üzleti világot, kinek a köz szolgálatát, kinek a művészeti életet jelenti ez. Ha erre a területre szerencsésen rátalálunk, akkor az igazi boldogságot, megelégedettséget tud hozni” – hangsúlyozta az alpolgármester.

A XVI. Fejér Megyei Prima gálán három fődíjat osztottak ki, amelyet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, posztumusz díjként Rockenbauerné Honfi Piroska (1966–2022), a Comenius Iskola alapítója és Spányi Antal székesfehérvári püspök kapott. A főpásztort a Magyar közművelődés kategóriában díjazták társadalmi, szociális és a kultúra területén végzett kimagasló tevékenységéért, amellyel a Fejér megyében élő embereket is gazdagította. A Katolikus Karitász elnökeként immár 20 éve irányítja az Egyház szociális és karitatív szolgálatát, és vezérigazgatója a Magyar Katolikus Rádiónak, amellyel hozzájárult a magyar kultúra megőrzéséhez, védelméhez. Nevéhez fűződik számos Fejér megyei műemlék példaértékű felújítása, restaurálása, nagyszabású kultusztörténeti, művészettörténeti konferenciák, kiállítások szervezése, kultúrtörténeti kiadványok megjelentetése. Valamennyi megbízatásában a nagy elődök hitét és szellemi erejét tudta tovább vinni.

A díjátadón egy különleges alkalom volt, hogy a megyés főpásztornak Halmay Tivadar Prima díjas festőművész egy portréfestményt ajándékozott.

A Prima díjakat azzal céllal hozták létre, hogy megőrizzék a magyar értelmiség eredményeit, s egyúttal erősítsék a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztését.

 Berta Kata
Fényképeket készítette Simon Erika
Videó: Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió


Kapcsolódó videóanyag

Képtár


< 2023. január >
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

 

 

 


 

  


 

 


 

 


 

 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk