Fehérváron is átadták a Karitász iskolatámogatási utalványait - beszámoló

2014. 08. 29. | | 2014. 09. 02.

 



A gyermekek számára véget értek a szünidő pihenéssel töltött mindennapjai: megkezdődött az iskolaszezon. Az iskolakezdésre való felkészülés a tanév első napjaiban fontos teendőket tartogat a szülők, és természetesen a gyermekek számára is.  A Katolikus Karitász évről-évre segíti azokat az iskolás gyermekeket nevelő családokat, akiknek az évkezdés és a tanév komoly anyagi megterhelést jelent. Az idei évben az adományok jóvoltából a karitász több mint 15 millió forinttal segíti az iskolásokat, országszerte több ezer diák részesül támogatásban, amelyet iskolatámogatási Erzsébet utalvány formájában kapnak meg a családok. Székesfehérváron is 1 millió forint értékben osztottak szét támogatást, amellyel 200 tanulót segítettek a fehérvári egyházmegyében.

A székesfehérvári adományosztáson Spányi Antal megyés püspök, a karitász püspök-elnöke elmondta, hogy sok családnak már az alapvető felszerelések beszerzése is gondot jelent. A tankönyvek évről-évre növekvő költsége, az alapvető felszerelések beszerzése olyan gond, amely természetszerűleg a gyermekekre is hatással van. Ezért a Karitász egyházmegyei központjai a támogatás keretében diákonként 5.000,- forintos utalvánnyal, illetve tárgyi adományokkal segíti a családokat. A Katolikus Karitász szeptember során az 1356-os adományvonalukra érkező hívásokat szintén az iskolás gyermekek támogatására fordítja. Ez hívásonként 500 forint támogatás a gyermekeknek.

A székesfehérvári egyházmegyei karitász központjába érkező szülők köszönettel vették át Spányi Antal püspöktől a támogatást. Elmondták, sokat jelent számukra, hogy az egyház felhívja a figyelmet azokra, akiknek minden iskolai kiadás komoly nehézséget jelent, akik örömmel vesznek minden segítséget gyermekeik számára.

BPK
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 

Kapcsolódó videóanyag

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk