Érdi melegétel osztás

2021. 02. 23. | 2021. 02. 22.

 

 

 

Érdi melegétel-osztás

2021. február 23. – Immár 10. éve, hogy az érdi római katolikus plébániák karitászcsoportjai és más vallási felekezetek összefogásával nehéz sorsú emberek részére melegételt osztunk a téli időszakban. A hétvégenként megvalósuló ételosztás két fő szervezője: Paróczai Zoltánné Mariann és Vassné Bagi Ilona református lelkészasszony.

A január 31-én megvalósuló ételosztás is sokoldalú összefogás eredményeként valósulhatott meg: a Görögkatolikus Parókia, a Postástelepi, Ófalusi és Tusculanumi Plébánia karitászcsoportjainak köszönhetően 300 adag gulyásleves került kiosztásra, a járványhelyzet miatt előre csomagolt állapotban. Nagy öröm volt számunkra, hogy a karitász önkéntesek mellett kisgyermekes családok, gyerekek is részt vettek a munkában: zacskókat adogattak, rátették a dobozokra a tetőket, és legfőképpen vidámságot csempésztek az együttlétbe.

Köszönjük, hogy programunkhoz csatlakozott az érdi Kati mami sütödéje Molnár Tamás vezetésével, amely 300 adag kaláccsal gazdagította az ebédet; az érdi Soós Pékség, amely kedvezményes áron biztosította a kenyeret, (ahogy teszi ezt a téli időszakban megvalósuló ételosztások esetében mindig) és az Érdi Polgárőrség, amely a szállításban segédkezett. Köszönjük Morzsik Attila szakácsnak a finom ebédet, akit ez alkalommal fel is köszöntöttünk születésnapja alkalmából. Isten éltesse!

Felemelő érzés megtapasztalni, hogy a Szentlélek indítására ennyi ember szíve kitárul, és a rászorulók megsegítésére hajlik.

Kérjük Urunkat, hogy legyen minden rászoruló ember asztalán melegétel, és óvjon mindannyiunkat, hogy továbbra is segíthessük nehéz sorsú embertársainkat!

Vitál Béláné Ági
Érd-Tusculanumi karitászcsoport vezetője

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk