Élelmiszercsomagokat adományozott a Katolikus Karitász - beszámoló

2020. 11. 09. | | 2020. 11. 09.

 

 

Élelmiszercsomagokat adományozott a Katolikus Karitász 

2020.11.09. - A Katolikus Karitász a vírushelyzeti segélyprogramja részeként az elmúlt hetekben 30 millió forint értékű élelmiszersegéllyel támogatta országszerte a koronavírus következtében nehéz helyzetbe kerülő rászorulókat. A járvány második hullámában ismét szeretnék felhívni a figyelmet az idősek, egyedülállók, a rászoruló családok támogatására.  

A szervezet reagálva a járvány okozta nehézségekre, folyamatos krízissegélyprogrammal, vírushelyzeti védekezéshez szükséges fertőtlenítőkkel és eszközökkel, valamint élelmiszersegéllyel támogatta országszerte a rászorulókat, időseket és a szociális intézményeket. A segélyszervezet országszerte közel 3100 doboz élelmiszert adott át az elmúlt hetekben önkéntesei segítségével. A tizenhat magyarországi egyházmegyei karitász központ segítségével eljuttatott élelmiszersegélyek célja a koronavírus okozta krízishelyzetbe került családok támogatása volt. Az egységes csomagok alapvető élelmiszert tartalmaztak. A dobozok egyenként 9-10 kg súlyúak, értékük megközelítőleg 10 ezer forint.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: „Olyan csomagokat adtunk most át a nehéz élethelyzetben lévő családoknak, melyek tartalma akár több hétre elegendő alapvető élelmiszer. A csomagok tartalmaznak olajat, száraztésztát, kristálycukrot, lisztet, mézet, rizst, zöldség- és gyümölcskonzerveket, valamint babot és sárgaborsót. Ezzel a segítséggel a családok és idősek havi kiadásait tudjuk csökkenteni olyan időszakban, amikor megnövekedtek a rezsi költségei és sokan a koronavírus miatt elveszítették állásukat, megélhetésüket.” 

A Karitász szociális intézményei, egyházmegyei központjai, plébániai csoportjai, a hátrányos helyzetű településeken végzett hosszú távú programjai és segélyprogramjai megváltozott módszerekkel, fokozott egészségügyi védelem mellett működnek tovább. A szervezet a kialakuló második hullámban kiemelt figyelmet fordít a vírushelyzet miatt nehéz szociális helyzetbe került családok támogatására és az idősek egészségének védelmére, valamint időseket, fogyatékkal élőket ellátó szociális intézmények védekezési eszközökkel, fertőtlenítőszerekkel történő támogatására. Az idősebb önkénteseket ismét arra kérik, otthonukból telefonos kapcsolattartással segítsék a lakásaikban maradó magányos időseket, végezzenek napi lelki segítségnyújtást és továbbra is segítsenek védőmaszk varrásával.

A megnövekedett segélykérelmek, krízishelyzetek miatt különösen fontos szerepe van az adományoknak, amelyekből főként élelmiszerekkel és higiéniai felszerelésekkel támogatják továbbra is az intézményeikben, programjaikban ellátott családokat és az időseket. A Karitász szeretetszolgálati és szociális tevékenységét a www.karitasz.hu oldalon online adományozással lehet segíteni, emellett a 1356-os adományvonalon lehet támogatni hívásonként 500 forinttal.  

Katolikus Karitász

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk