Caritas Hungarica Díj 2021

2021. 10. 09. | 2021. 09. 17.2021.10.09. - A Katolikus Karitász a Caritas Hungarica-díjjal ismeri el azon önkéntesek munkáját, akik hosszú évek óta áldozatosan szolgálják rászoruló, magányos, beteg embertársainkat. Az Egyházmegyei Karitász Központ minden évben három jelöltet terjeszt fel a Díjra, akik a legpéldamutatóbb módon végzik szeretetszolgálatukat. Az ünnepség a budapesti Magyar Szentek templomban 11 órakor, hálaadó szentmisével kezdődik, majd ezt követően adja át Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke a díjakat.


A Katolikus Karitász vezetősége 2012-ben alapította meg a Caritas Hungarica Díjat, amelynek célja elismerni és értékelni a karitász önkéntesek különböző szociális területeken végzett példaértékű munkáját. A díj további célja az önkéntesség társadalmi megítélésének növelése, a karitatív tevékenységre való buzdítás.

Az elismerést azok az önkéntesek kapják, akik a Katolikus Karitász tevékenysége során a legtöbbet tettek karitatív tevékenységben a rászorultakért: mint például az idősek, betegek, fogyatékkal élők és a társadalom peremére sodródott családok támogatása.

A Katolikus Karitász országos önkéntes hálózatában 16 egyházmegyei központban, 17 szociális intézményben, több mint 880 települési csoportban, valamint az országos segélyakciók során közel 10.000 önkéntes végez karitatív tevékenységet évente.

 

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk