Bogner Mária Margitra emlékeztek Érden - beszámoló

2015. 05. 10. | | 2015. 05. 11.

 



Bogner Mária Margit vizitációs nővérre emlékeztek születése ünnepén, nagyszámú zarándok jelenlétben Érden. A püspöki szentmise után a Szent Mihály templom oldalán álló sírjánál imádkoztak a szentéletű nővér mielőbbi boldoggáavatásáért.

A székesfehérvári egyházmegyében nagy tisztelet övezi a délvidékről származó Bogner Mária Margit vizitációs nővért, akinek sírjához születése ünnepén, számos zarándok érkezik minden évben, szülőhelyéről, Nagybecskerekről és Szabadkáról is. Az ünnepen részt vettek a magyarországi vizitációs rend tagjai, akik napi imájukban fohászkodnak Mária Margit nővér közbenjárásáért.

A felújított Szent Mihály templomban tartott szentmise elején Mojzer György plébános köszöntötte az egyházmegye főpásztorát, és megköszönte a vizitációs nővéreknek, a délvidéki és erdélyi zarándokoknak, a Marianum iskola diákjainak, hogy évről-évre ezen a jelentős napon, imájukkal segítik Mária Margit nővér mihamarabbi boldoggáavatásának ügyét.

Spányi Antal megyés püspök azt a bizalmat és Istenre hagyatkozást emelte ki beszédében, amely Bogner Mária Margit egész életét végigkísérte. „A húsvéti időben, amikor még a föltámadás allelujája hangzik újra és újra bennünk, és keressük mi is a feltámadt Krisztust az életünkben, jó olyan példaképekre tekintenünk, mint amilyen a vizitációs nővér volt.” - mondta a főpásztor. Míg az egyház a húsvét kegyelmeit éli, az evangéliumban, Jézus utolsó vacsorán mondott szavaival Isten szeretetébe ajánl bennünket. „Az apostoloknak szánt beszéd nekünk is szól, - tette hozzá a megyés püspök - ha nem is értjük teljesen, de nyitott szívvel kell fogadnunk. Keresnünk kell Isten szerető gondviselését életünkben, kérni, hogy mutassa meg utunkat és segítsen kitartóan végigjárni.” Kaszap Istvánt és Bogner Mária Margitot semmi sem tudta eltávolítani Istentől: sem a betegség fájdalmai, sem a megalázottság és elutasítás. - mutatott rá a főpásztor majd hozzátette: A Kaszap István emlékév jelmondata hirdeti. „Van célom”. Mindkettőjüknek volt célja, és ez a cél maga az Úr volt.

Spányi Antal püspök végül arra buzdított, kérjük a fiatalon célba ért Bogner Mária Margitot, hogy szeretteinkkel együtt megtalálhassuk személyes utunkat Istenhez, és fohászkodjunk azért, hogy a fiatalok meghallják az Úr hívó szavát, és vállalják a papi és szerzetesi hivatást.

A szentmise után az egész ünneplő közösség a szentéletű nővér sírjánál imádkozott mielőbbi boldoggáavatásásért. Sokan adtak hálát az imameghallgatásokért és helyezték el virágaikat Mária Margit nővér életnagyságú szobránál.

BPK
Képek: Somogyi Tamás
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk