Adventi Udvar a püspökségen - IV. Adventi gyertyagyújtás - beszámoló

2015. 12. 19. | | frissítve 2015. 12. 21.

 

 

Közeleg a karácsony
Ég a negyedik gyertya az adventi udvar koszorúján

2015.12.19.- A végéhez érkeztek a Székesfehérvári Püspökség adventi programjai. 10. alkalommal nyitotta meg Spányi Antal püspök a Palota kapuit, amelyen bárki átléphetett, hogy megtapasztalja az Egyház nyitottságát, megszólíthassa újra a betlehemi történet. A közös készület a Messiás érkezésére, a gyertyagyújtások, az imák, a színvonalas vásárok, a jótékonysági akciók, az ajándékba kapott adventi gondolatok, mind-mind Isten vigasztaló, megbocsátó, és reményt adó szeretetére hívták fel a figyelmét azoknak, akik elmélyülni vágytak ebben a szép időszakban.

A negyedik Adventi udvari ünnepi gyertyagyújtáson, ismét a gyerekeké volt a főszerep. A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda Liliom csoportja, Mezőföldi betlehemes összeállítást hozott az udvar színpadára. „Legyen béke a szívetekben és az egész világon, legyen boldog a karácsony!” - hangzott el az óvodások kedves, humoros és élvezetes játékában, amely valóban megnyitotta a szíveket Jézus Krisztus születésére.

„És boldog vagy te, aki hittél, mert be fog teljesedni, amit az Úr mondott neked.’’- hangzott el az utolsó gyertyagyújtáson a zsúfolásig megtelt udvar közönségének. Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató olvasta fel Lukács evangéliumából Mária látogatását Erzsébetnél. Megköszönte a jelenlevőknek, hogy a négy hétben együtt járták végig az adventi lelki utat a Püspökséggel, így készültek a legszentebb ünnepre, a Messiás érkezésére.  

Spányi Antal megyés püspök adventi elmélkedése a lelkünkben növekvő fényről szólt, amely eloszlatja sötét gondolatokat, újra reményt és bizalmat hoz a szívünkbe. „Itt van, akiről olyan sokat beszéltek, közel van már és bekopogtat hozzánk is. Nyissuk ki ajtónkat neki, hogy bejöhessen az Úr, aki nem kérni jött, hanem azért, hogy adjon. Megajándékozzon békéjével, szeretetével. Az Úr érkezése szüntesse meg a családi viszályokat, nehezteléseket, az aggódásokat és hozzon örömet - mondta a főpásztor majd hozzátette. „A negyedik gyertya lángja arra figyelmeztessen bennünket, hogy Krisztus fényét vigyük mindenütt a világba.”

Az adventi udvar kapujának december 22-i, esti zárása után a fényüzenetek december 31-ig folytatódnak, amelyek Isten irgalmasságát hirdetik minden este a Püspökség homlokzatán.  

Berta Kata
Fényképet készítette Lakata Pál
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

 


 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk