A Szent István Művelődési Ház szeptember második felének programjai

2014. 09. 10. | | 2014. 09. 10.

 

 

Bemutatták a Szent István Művelődési Ház még hátralévő szeptemberi programjait.

Molnár Viktória művelődésszervező felhívta a figyelmet a IV. egyházmegyei kórustalálkozóra, amelyet a Vox Mirabilis Kamarakórus és a Szent István Művelődési Ház szervez. A színvonalas fesztivált a fellépő kórusok neve garantálja, akik Budapestről, Veszprémből, Székesfehérvárról és Kassáról érkeznek. Idén is lesz „Kórusműhely” program, Hartyányi Judit karnagy, a Nemzetközi Kodály Társaság elnökének vezetésével.

Folytatódnak a művelődési ház klubprogramjai: a zenei, foltvarró, kosárfonó, tánc és kisgyermekes foglalkozások.

Béres Miklós művelődésszervező bemutatta a népszerű Útkereső filmklub következő vetítését, amely a 2000-ben II. János Pál által szentté avatott lengyel apáca, Fausztina nővér életéről szól. Kiemelten ajánlotta az Egyház a társadalomban következő előadását, amelyet Kránitz Mihály tanszékvezető egyetemi tanár tart A keresztény Európa végnapjai vagy esély a megújulásra  címmel.

Jakubek Ágnes igazgatónő a hagyományos szeptemberi Ars Sacra Fesztivál programjait emelte ki. Dr. Bakos Batu nagymester előadását Szent István intelmeiről és magyar szentekről, az egyházmegye kortárs gyűjteményének rendezvényére, Kárpáti Tamás kiállítására, valamint Székesfehérvár 12. püspökének, Pauer János születésének 200. halálának 125. évfordulójára rendezett emlékkonferenciára.

A sajtótájékoztató vendége volt Vakler Anna népdalénekes, egyetemi tanár, aki az Ars Sacra kulturális fesztivál szentekről és királyokról szóló zenei eseményeit emelte ki.

A Szent István Művelődési Ház programjairól érdeklődni lehet a művelődési ház honlapján és a munkatársaktól a 22/ 502-884, 22/ 502887-es telefonszámon.

BPK
Videó: Somogyi Tamás és BPK


Videó: Somogyi Tamás és BPK

Kapcsolódó videóanyag

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk