A Katolikus Karitász tanévkezdéskor is segít

2023. 08. 28. | | 2023. 08. 29.

 


A Katolikus Karitász tanévkezdéskor is segít

2023.08.28. - A Katolikus Karitász közreműködésével összesen 120, anyagilag nehéz helyzetben lévő család kapott utalványokat és tanszereket Dunaújvárosban és Győrben. A Székesfehérvári és a Győri Egyházmegyében mindkét esemény a Karitász „Legyen az öröm az iskolakezdés” elnevezésű országos kampánya részeként valósult meg 2023. augusztus 28-án, mely szeptember 15-ig tart és átlagosan 10.000 gyermeknek jelent mankót minden tanévkezdéskor.

A Dunaújvárosi Karitász Csoport örömmel csatlakozott a segítségnyújtási akcióhoz, Dunaújvárosban és környékén 30 család kapott vásárlási utalványt, néhány kárpátaljai családdal egyetemben. Ez alkalomból tiszteletét tette Spányi Antal megyéspüspök, a Katolikus Karitász elnöke, Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász igazgatóhelyettese, valamint Sinkovicsné Máté Hortenzia a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatója is. Spányi püspök úr az öröm fontosságát hangsúlyozta: „Szívből kívánom, hogy ez az iskolaév hozzon sok örömet a gyerekeknek, így aztán a családoknak, szülőknek is könnyebbek legyenek azok a terhek, amikkel szembe kell nézni. Mert az a teher, amit örömmel viselünk, az mindig könnyebb lesz.”

A Győri Egyházmegyei Karitász központjában is augusztus 28-án került sor az ünnepélyes tanszerátadásra, melyen Lőrincz Attila győri karitász igazgató és prominens egyházi személyek is részt vettek. Dr. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke elsőként a jelenlévő rászoruló gyerekeket köszöntötte, majd elmondta, hogy „a Katolikus Karitász nemcsak Győrben vagy Magyarországon, hanem a háború és szegénység sújtotta nagyvilágban is nagyon sokat segít a rászoruló családoknak.” Écsy Gábor országos karitász igazgató pedig kiemelte a személyes jelenlét és segítségnyújtás fontosságát közvetlen környezetünkben: „a Karitász munkatársainak és önkénteseinek munkája nem ér véget a kampánnyal, szeptember 15. után is követjük a látóterünkben lévő emberek sorsát, legyen szó háborúról, munkanélküliségről, vagy egy betelt matek füzetről.”

Keretes:
A szervezet iskolakezdési akciója szeptember 15-ig tart. Az ebben az időszakban érkező hívásokat, adományokat az iskolás gyermekek támogatására fordítják. A 1356-os adományvonal hívása mellett online adományozásra is van lehetőség, a Katolikus Karitász a honlapján és központi bankszámláján is várja az adományokat „Iskolakezdés” megnevezéssel: Raiffeisen Bank 12011148–00124534–00100008. Továbbá a segélyszervezet egyházmegyei központjai is örömmel fogadják a tárgyi és anyagi támogatásokat az iskolás gyermekek támogatása céljából.

További információ:
sajto@caritas.org.hu
Szabados Edina 06306881989

 Karitász

 


 

Kapcsolódó hír:

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk