2023.09.24. - Imádkozzunk, hogy lelki és testi rabságainkból Krisztus által felszabaduljunk az istengyermeki szabadságra.
2023.09.25. - Szent Gellértnek, a magyarországi katolikus iskolák patrónusának ünnepnapján konferenciát tartanak és elismeréseket adnak át Székesfehérváron az egyházmegye fenntartásában és a területén működő oktatási intézmények pedagógusainak.
2023-24-es tanév - Szeretettel várjuk iskola-előkészítő, közösségépítő foglalkozásainkon a város és a városkörnyék nagycsoportos óvodásait is, hogy együtt kalandozzanak a Szent Imre Óvoda nagycsoportosaival, a tanító nénikkel.
2023.09.22. - A Katolikus Karitász tizenhat fős, orvosokból és medikusokból álló egészségügyi csoportja a Magyar Szentek Temploma elől püspöki áldással indult el Kárpátaljára.
2023.09.19. - A 17. Ars Sacra Fesztivál keretében nyílt meg a Keresd a békét! című képzőművészeti kiállítás a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában.
2023.09.21. - Az Alzheimer világnapján Székesfehérváron a Katolikus Szeretetszolgálat Országos Papi Otthonában rendezett programot a Katolikus Szeretetszolgálat, a Székesfehérvári Egyházmegye, valamint Székesfehérvár Polgármesteri Hivatala támogatásával.
2023.09.24. - Ferenc pápa üzenete az elvándorlók és menekültek 109. világnapjára. Szabadon dönteni: menni vagy maradni.
2023.09.16. – Spányi Antal megyés püspök mutatott be hálaadó szentmisét Ugrits Tamás pasztorális helynökkel, Kovács Zoltán kanonok, püspöki biztossal, Kovács István görögkatolikus parókussal és Szeleczky Csaba plébánossal a megújított rácalmási templomban.
2023.09.17. - Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek megemlékezett Mindszenty József 75 évvel ezelőtti bodajki zarándoklatáról, Michael Wallace Banach érsek, apostoli nuncius kihirdette, hogy Ferenc pápa „basilica minor” rangra emelte a kegytemplot.

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk