Adventi Udvar a püspökségen - beszámoló

2008. 12. 06. |

 

gyerekek

 

A Székesfehérvári Püspökség Adventi Udvarában fellobbant a második gyertya lángja az adventi koszorún. Több ezren látogatták meg a karácsonyvárást megszépítő gyermekfoglalkozásokat, műsorokat, valamint a kézműves és jótékonysági vásárt.

A délutáni közös gyertyagyújtáson Spányi Antal püspök emlékeztetett: Az első gyertya fénye arra hívott minket tanuljunk meg várakozni, álljunk meg a rohanásban, és ne akarjunk mindig gyors eredményeket elérni. A második hét szándéka a hitünk felébresztése, megújítása legyen bennünk.

A gyertyaláng Krisztust jeleníti meg közöttünk, a hit fényét, az értelem világosságát. Akik hittel vallják, hogy Krisztus követésében látják életük értelmét, Istennek ajánlva, hogy az ő nevében kezdjék és végezzék dolgaikat.

Ugrits Tamás irodaigazgató Izaiás prófétát idézte a messiási időkről, Krisztus kettős eljöveteléről. Elmondta, a koszorún égő egyik fény Jézus Krisztust jelenti, keresztény hitünk kezdetét, amellyel az egyik Advent - eljövetel - lezárult. A másik fény Krisztus második eljövetelére emlékeztessen bennünket.

Az ünnepségen a Down alapítvány (fogyatékkal élőket segítő alapítvány) NEMADOMFEL zenekara lépett fel a Budakeszi Prohászka Ottokár Gimnázium diákjaival. A gimnazisták évek óta patronálják a tehetséges énekeseket és zenészeket, akik Dely Géza vezetésével egyre bővülő repertoárral hívják fel a figyelmet az értelmi fogyatékosokra és kiemelkedő teljesítményükre.

Szeretettel várnak az udvarban mindenkit, aki a karácsonyi előkészületek rohanásában szeretne egy kicsit megpihenni, találkozni ismerőseivel, barátaival, ünnepélyesebbé tenni ezzel a várakozást!

 

Fényképeket készítette dr. Berta Gábor és Lakata Pál

Plakát:  advent2008plakat.pdf
Program:  adventprogram.pdf
Szórólap:  adventszorolap.pdf (1.2 MB)

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk