15. születésnapját ünnepli a bicskei karitászcsoport - beszámoló

2020. 09. 13. | | 2020. 09. 15.

 

 

15. születésnapját ünnepli a bicskei karitászcsoport

2020.09.14. – A bicskei karitászcsoport szeptember 13-án, vasárnap hálaadó szentmise keretében, egykori alapítójuk, Tóth Tamás atya jelenlétében ünnepelt. A szentmisében hálát adtak az elmúlt 15 évért, amely mozgalmas, örömökkel teli, de egyben nehéz út is volt. Az imát követően Burbela Gergely plébános atya bejelentette, hogy a mai naptól a karitászcsoport Szent Kalkuttai Teréz anya nevét fogja viselni.

A szentmise után a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász Igazgatóhelyettese, Sinkovicsné Máté Hortenzia köszöntő, köszönő levelének felolvasása következett, amelyben kiemelte, hogy a plébániákhoz kötődő karitászcsoportok önkéntesei a karitászmunka alappillérei, akik közvetlen kapcsolatban állnak a rászoruló felebarátainkkal. Ezt követően Bálint Istvánné polgármester asszony köszöntötte a karitászcsoportot, méltatta munkájukat, amit Bicske városának nehéz sorsú családjaiért tesznek. Ezután Burbela Gergely atya és Sági Ferencné, Babi néni, a karitászcsoport vezetője átadták a karitászban dolgozó önkénteseknek a szolgálatuk elismeréséért járó okleveleket, és kérték további aktív jelenlétüket a szeretetszolgálatban. A hála és a köszönet szavai hangzottak el a segítők, adományozók felé is, akik az elmúlt 15 év során támogatták a csoport tevékenységét.

Tóth Tamás atya ezt követően megnyitotta a 15 év anyagából összeállított fotókiállítást, amely a „Cselekvő szeretet” címet viseli, és 4 témakörben rendeződik: karitászmunka, karitászosok lelki élete, Őrangyal Klub (amely éppen 7 évvel ezelőtt alakult) és zarándoklatok.

A megnyitó és fotókiállítás megtekintése után a plébánia folyosóján agapéra várták a csoport ünneplő tagjai a jelenlévőket.

A kiállítás még egy hónapig megtekinthető a Városháza aulájában.

Isten éltesse a bicskei karitászcsoportot!

Székesfehérvár, 2020. szeptember 14.

Karitász


Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk