10 millió forint gyorssegéllyel segíti a Katolikus Karitász a libanoni robbanás károsultjait

2020. 08. 10. | | 2020. 08. 10.

 

 

 

10 millió forint gyorssegéllyel segíti a Katolikus Karitász a libanoni robbanás károsultjait

2020.08.07. - A Katolikus Karitász saját forrásból tízmillió forintos gyorssegéllyel segít Bejrútban a Libanoni Karitászon keresztül, amelyhez összefogás keretében lehet csatlakozni pénzadományokkal.

Kedden Bejrutban egy erős robbanás az eddigi adatok szerint több mint százharminc személy halálát okozta, közel ötezren megsérültek, továbbá jelentős anyagi kár érte Libanon fővárosát. A Libanoni Karitász székházát is elérte a robbanás ereje és az épület is károsodott, ennek ellenére a karitász munkatársak és önkéntesek teljes erővel vesznek részt a helyi károsultak, sérültek ellátásában. A detonációt követően nem sokkal elindult a helyi segítő munka megszervezése. A segítők élelmiszerosztással, egészségügyi és pszichoszociális ellátással, ideiglenes szállások kialakításával és az önkéntesek folyamatos bevonásával siettek a bajba jutottak megsegítésére.

A Katolikus Karitász kéri a Karitászhoz kapcsolódó hálózat és a segíteni szándékozó támogatók felajánlásait, hogy összefogás keretében minél hatékonyabban és gyorsabban tudjanak helyben segítséget nyújtani a károsultaknak.

A segítségnyújtáshoz bankkártyás a www.karitasz.hu honlapon, illetve átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámon lehet csatlakozni. A pénzadományok felajánlásánál kérjük a „libanoni robbanás” megjelölés használatát.

Kérjük, adományaikkal támogassák a károsultak megsegítését!

Fotó: Libanoni Karitász


Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk