Székesfehérváron is átadásra került az inkubátor - beszámoló

2012. 12. 21. | | 2012. 12. 22.

 

ünnepségA Fejér Megyei Szent György Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályának bensőséges karácsonyi ünnepén került átadásra a Katolikus Karitász a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatásával adományozott inkubátor.

Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász püspök-elnöke Dr. Simon Gábor osztályvezető főorvosnak, a kórházi ápolást igénylő gyermekek körében tartott ünnepségen adta át a gyermekmentő készüléket. A püspök elmondta: minden, ami a Földön van Istentől kapott ajándék, ezért mindent meg kell tenni az élet megszületéséhez és fennmaradásához. A katolikus karitász kiemelten törődik az élet védelmével, hisz minden ember egyedülálló érték a világban.

A főorvos köszöntőjében elmondta az ünnepi időszak nehéz a betegek és a családtagok számára, ezért is készülnek évről-évre karácsonyi műsorral az osztályon. Fontos, hogy ezen a programon a támogatók is részt vesznek, hiszen nélkülük sokkal nehezebb lenne modern és korszerű feltételeket teremteni. Megköszönte a Katolikus Karitász életmentő készülékét Spányi Antal püspöknek, aki évek óta támogatja az osztályon folyó munkát. Elmondta, hogy a Szent György Kórházban 10%-ra tehető a koraszülöttek és a fertőzött újszülöttek számának aránya, ami magasabb, mint egész Fejér Megyében. Évente mintegy 250 gyermek életét mentik meg az inkubátorok.

Az inkubátor egyelőre az osztályon tartózkodó gyermekek feldíszített karácsonyfája alá került. A koraszülött, vagy valamilyen egészségi problémával küzdő újszülöttek minél jobb ellátását elősegítendő, gyermekmentő készülékeket a Karitász megrendelésére a MEDICOR Elektronika Zrt. készítette el.

BPK
Fényképeket készítette Gersztheimer Zsolt

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk