Plébánia megáldása Lajoskomáromban - beszámoló

2010. 10. 02. |

 


Lajoskomáromban koncelebrációs ünnepi szentmise volt, melynek keretében Spányi Antal megyés püspök megáldotta a templom új Jézus Szíve szobrát.

 

 

  szentmise

 

 

Spányi Antal szentbeszédében rámutatott arra, hogyha megfigyelnénk, talán elcsodálkoznánk, hányszor panaszkodunk. Ez egyben kifejezi Istennel szembeni elégedetlenségünket: nem azt kapjuk, amit akarunk. Ha hagyjuk, hogy ez a világszemlélet eluralkodjon rajtunk, akkor nyomorultul érezzük magunkat, és nem engedünk a boldogságnak.

A keresztény embernek ebben a világban olyan embernek kell lenni, aki tudja, hogy Isten szereti őt, megtapasztalja a Gondviselést, ezért hordozza Isten szeretetét és másoknak is továbbsugározza.

Imáinkban gyakran valamiért könyörgünk az Úrhoz - és jól tesszük, mert gyermekként kérhetjük az Atyát. De a keresztény ember imája elsősorban az örömről, a hálaadásról kell, hogy szóljon. Isten szeretete minden emberi nyomorúságon túl képes arra a csodára, hogy akár a szenvedő ember szívében is ott legyen a béke és az öröm.

Isten szeretete végtelen. Csodálatos világgal és az élettel ajándékozott. Angyalokat küld, hogy vezessenek, és segítsenek a Hozzá vezető úton. Észre kell vennünk, hogy Isten jóságából elnyerhetjük bűneink bocsánatát, hogy Isten nevünkön szólít és munkatársainak hív meg minket.

Legyen életünkben mind több öröm; tudatosan és hittel keressük azokat az ajándékokat, melyeket Istentől kapunk és ezeket ne tartsuk meg magunknak.

 

Homília megáldása:

 

Spányi Antal a szentmise után megáldotta a felújított plébániát.

 

- Marian -
Fényképeket késztette Ugrits Tamás

 

 

Képtár


< 2020. július >
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk