Kulturális Örökség Napjai - beszámoló

2005. 09. 17. |

 

Kettőezer négyszáz látogatója volt a székesfehérvári püspöki palotának.

1985 óta az Európa Tanács védnöksége alatt minden évben megrendezésre kerülő, ma már közel negyvennyolc ország részvételével zajló Kulturális Örökség Napjai keretében a székesfehérvári püspöki palota is megnyílt a látogató közönség előtt.

 

szakszerű vezetés várta az érdeklődőket

 

A palotát szakemberek vezetése mellett tekinthették meg az érdeklődők. Délelőtt 10-től délután 5 óráig fél óránként, olykor negyedóránként indultak csoportok, így mindösszesen 2400-an látogathatták meg Püspökséget.

A bejutásra várakozók a palota udvarán tölthették hasznosan az időt. Székesfehérvár Belvárosának legnagyobb parkjában sétálhattak, a Fehérvári Kézmûvesek Egyesülete tagjainak termékeiből vásárolhattak. A gyermekeket kézmûves foglalkozások, gyöngyfûzés és szövés várta egész nap.

Délután három órától a székesfehérvári egyházmegye oktatási-nevelési intézményeiből érkező néptánccsoportok és énekkarok bemutatói következtek. A palota nyitva tartása alatt, a Városház tér másik oldalán az egykori ferences rendházban mûködő Egyházmegyei Múzeum ingyenesen látogatható volt.

Az egész napos kulturális programot a múzeum udvarán este 6 órakor kezdődő jazz koncert zárta.

 

 - BPK -
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor

 

 

Képtár

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk