Sajtótájékoztató - Szent Imre Fesztivál

2007. 04. 11.

Szeretettel meghívjuk sajtótájékoztatóra a Magyar Katolikus Rádióba (Budapest, Délibáb u. 15-17) 2007. április 11-én, szerdán délelőtt 11 órára az előadóterembe.

 



A sajtótájékoztató témája a Szent Imre Országos Ifjúsági Fesztivál.

Szent Imre herceg, a magyar ifjúság védőszentje 1000 született, a hagyomány szerint Székesfehérváron. E jeles évforduló alkalmából a Székesfehérvári Egyházmegye április 13-án, 14-én és 15-én, nagyszabású Ifjúsági Fesztivált rendez elsősorban a 14 és 35 év közötti katolikus ifjúság számára. A szervezők azonban gondoltak a hitüket nem gyakorló fiatalokra is, akik elfogadják az Egyház kínálta értékeket. A fesztivál résztvevői a közös nagy programokkal együtt 19 helyszínen összesen 23 programból válogathatnak, ki-ki a maga érdeklődésének megfelelően. A fesztiválról és programokról részletes tájékoztatást ad Nobilis Márió az Országos Lelkipásztori Intézet Igazgatója, a fesztivál főszervezője.

“Egy olyan Fesztivált képzeltünk el, ahol helyet kap majdnem minden, ami a fiatalságot érinti – a zene, a sport, a játék éppúgy, mint az elcsendesülés, beszélgetés vagy a kultúra. Ezt kínáljuk fel!“ –írják a Fesztivál szervezői a programfüzet elején.

Székesfehérvár gyönyörű belvárosában valóban számos (összesen 23) program várja fiatalokat. A kultúra iránt érdeklődők számára nyitva lesz Fehérvár összes múzeumi kiállítása. Zenei programok sokszínűségét mutatja, hogy több mint 10 koncert közül válogathatnak a fiatalok, az Ómuzsika együttes régi korok zenéjét idéző koncertjétől, az Essentia Brass Quintett rézfúvósokon keresztül, a rockos zenét játszó a Gável testvérekig.

Az elcsendesülésre, meditációra is lesz bőven lehetőségük az arra vágyóknak. 13 helyszín és program várja őket pl. a város szívében, a Püspökség udvarán, amely egy napra remetekertté alakul át. Kiemelt program a Nyitott templomok éjszakája, amelyre éjjel 2 óráig várják, az érdeklődőket változatos programokkal. Lesznek ún. zarándokhelyek kijelölve, ahol interaktív programok lesznek mindazoknak, akik „szabadok, akarnak lenni, keresik Istent és önmagukat.” A Láthatatlan színház pszichoszomatikus technikákra építve soha nem látott „világba” kalauzolja a „nézőket”.

Számos beszélgetős helyszín is várja azokat, akik például szeretnének keresztény idegenvezetést Székesfehérvár szakrális központjában, ahol Magyarország ezeréves történetében tehetnek „időutazást”. A Bocs Alapítvány segítségével kiszámíthatjuk „ökológiai lábnyomunkat”, bepillantást nyerhetünk az evangéliumi tanítás ökológiai filozófiájába, etikai, szociális, nevelési szempontból vizsgálva a szegények iránti felelősségünket.


© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk