Fiatalok zarándoklata Passauba - beszámoló

2014. 05. 06. | | frissítve 2014. 05. 27.

 

 

 

2014. május 6-án 30 diák, és az őket kísérő nevelők csoportja indult Passauba, hogy - immár hagyományosan - közösen vegyünk részt a Boldog Gizella ünnepségen. Ebben az évben Egyházmegyénk valamennyi iskolája képviseltette magát a hetedik évfolyamokból.

Ragyogó időben indultunk el Érdről, majd Székesfehérváron és Móron vettünk fel gyerekeket, és nevelőket is. Első megállónk Alttötting volt, amely Bajorország legnagyobb Mária kegyhelye. Egyik vendéglátónk, aki a Passau-i egyházmegye ifjúsági referens atyája, e kegyhely szülötte, nagy lelkesedéssel vezetett körbe minket, elmesélte a hely történetét, meglátogattuk a kincstárat, és a városka bazilikáját, megismerhettük Konrád szerzetes életét.

Kora este érkeztünk Passauba a szállásunkra, ahol másik vendéglátónk várt minket ízletes vacsorával. Tettünk még egy kis sétát a közeli kilátóba, ahonnan gyönyörű panoráma nyílt a városra. Másnapra sajnos megérkezett a rossz idő, de ez nem szegte kedvünket, és nekiindultunk aznapi programunknak. Először a hegyen épült Mariahilf kápolnát, és az ahhoz felvezető lépcsősort néztük meg, majd egy városnézésen vettünk részt, melyet egy korhű jelmezbe öltözött igencsak vicces kedvű idegenvezető tartott.

Ebéd után bementünk a dómba, ahol megcsodálhattuk Európa legnagyobb templomi orgonáját is. A szabad program után buszunk visszavitt a szállásunkra, ahonnan gyors átöltözés után vacsorázni mentünk. Ezután került sor az ünnepi szentmisére abban a templomban, ahol a magyar Szent Család ereklyéi találhatóak, Boldog Gizella sírja mellett. A szentmise után rövid agapéra invitáltak minket, majd fáradtan, de teli élményekkel hajtottuk álomra fejünket.

Utolsó napon a reggeli imádság és kiadós reggeli után elindultunk hazafelé. Útközben rövid pihenőt tartottunk Maria Taferlben, ahol Ferenc atya bemutatta a csodaszép templomot, és elmesélte annak történetét. A fagyizás után továbbindultunk, már csak egy kis ebédszünetre álltunk meg. A kora esti órákban értünk vissza Magyarországra.
 
Szeretnénk hálás szívvel köszönetet mondani Püspök Atyának, aki nagylelkű támogatásával lehetővé tette számunkra ezt az élményekkel teli szép három napot. Hasonlóan nagyon köszönjük Ferenc atyának, hogy mindvégig szeretettel gondoskodott rólunk, és vezetett minket utunk során. Szívből reméljük, hogy ez a szép hagyomány jövőre is folytatódhat.
 

A Passau-i zarándokcsoport

 


 

Fiatalok beszámolói:

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Korábbi évek:


< 2019. szeptember >
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk