Első csütörtöki Eucharisztia ünnep (Szárazrét) - beszámoló

2010. 08. 05. |

 

 

Meghívjuk a székváros egyházközségeit minden hónap első csütörtökére a város egy meghatározott, havonta változó templomába közös szentórára, szentmisére.

Az augusztusi közös imádságot a Szárazréti templomban este koncelebrációs szentmisével kezdtük. Spányi Antal, főpásztor bevezetőjében beszélt a közös imádság erejéről, valamint hívta a város híveit a következő, Almássy-telepi imádságos alkalomra.

Milcsinszky Alajos, szárazréti plébános szentbeszédében megemlékezett az egyházközség alapításának 60. évfordulójáról, beszélt a ciszterciek jelenlétéről az egyházközség születésénél, Merész Gáspár ciszterci atya szerepéről abban, hogy a plébánia a fatimai Szűzanya-tisztelet székesfehérvári zarándokhelyévé vált. Megemlékezett a korábbi kápolna templommá bővítéséről, mely nagyrészt köszönhető a jelen lévő Horváth Imre atyának, valamint testvérének, Horváth László atyának. A nehézségekkel megküzdő egyházközség történetét Lékai bíboros püspöki jelmondatával zárta: „A megnyesett fa kizöldül".

A szentmise után következett a fél órás szentségimádás, mely a papok és hívek közös imádsága papi hivatásokért. Havas Boldogasszony ünnepén a főpásztor imádságában megelevenedett Mária példája, aki nem a maga elképzeléseit akarta megvalósítani, hanem Istent akarta megérteni és Őt akarta követni. Isten végtelen szeretetében az emberi nehézségekből, reménytelennek tűnő helyzetekből kegyelem fakad és áldás. 

- Marian -
Fényképeket készítette: Pesti Péter

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Képtár


< 2021. január >
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk