Adventi nyitott templom - beszámoló

2017. 12. 16. | | 2017. 12. 21.

 

 

Adventi nyitott templom, a meghitt találkozások örömében!

2017. december 2., 9., 16. -  Az elmúlt évekhez hasonlóan, ismét a ciszterci templomban, három szombaton át megnyitottuk a templom kapuját a hozzánk látogató testvérek előtt.

Az előzőleg megimádkozott, és Isten áldásával kísért napokon a programok sokszínűsége csodálatos összhangban egységgé rendeződött. Rengeteg mécsest gyújtó, együtt imádkozó testvért köszönthettünk. A gyermekek a kézműves foglalkozásokon angyalokat, könyvjelzőket alkothattak és betlehemes képet színezhettek. Mélyen gazdag élmény volt, ahogy az előző feladatból ott felejtett „Istenes” jelképpel gazdagították a szent családról készült és matricákkal díszített képeiket.

Nagyobb gyermekcsoporttal 16-án a délelőtti órákban „Csillagfény” foglalkozás volt az Oratóriumban filmvetítéssel. A kórus orgonáját is láthatták közelről kicsik és nagyok. Szent Imre kápolnájában, Szent Candid sírjánál mécsest gyújtottak. Ebéd meghívással zárult számukra a különleges találkozás.

A templom Szent Candid Alapítványának pályázatával, amely a városunk Önkormányzatának támogatását is elnyerte, az együttműködő partnerek, önkéntesek, az egyházközösség áldozatos segítőinek közreműködésével a csodálatos programok sora a nap folyamán, egészen estig. Magával ragadó volt a zenei áhitat, amely varázslatos változatosságával a gregoriántól a gitáros zenekarokon keresztül segítette a lélek épülését.

Ujszászi Erzsébet, Galambos Éva és önkéntesei, az öreghegyi Antióchia Közösség, a fuvolista lányok, Pásztor Kata, Miklós-Turi Katalin, Zsédely Tamás és művész társai zenei szolgálatukkal elbűvölték a betérőket. A hallgatók számtalanszor kértek kottákat tőlünk, hogy a gyermekkor ismerős dallamait énekelhessék velük, velünk. Felemelő élmény volt! Istennek hála, a földieknek mindenért köszönet!

Segítőink közül kiemelném a mindhárom szombaton jelen levő Németh Lúciát és Németh Esztert.  Ők a 85. sz Zrínyi Miklós Cserkészcsapat egyenruhájában szolgáltak, őket is képviselték. Rengeteg szülő fordult hozzájuk, tengernyi kérdést tettek fel gyermekük csatlakozásának lehetőségeiről… Minden kedves látogatónak adtak, adtunk feladványt. Így Jézust, a szenteket és az angyalokat kereshették. Reméljük, hogy megtalálták és meg is ismerték őket.

Továbbra is nagy sikere volt a „szeretet- és a megbocsátás nyelveknek”. Voltak, akik több példányt vittek mindenből. Velük együtt bizakodunk annak sikerében, hogy segítségükre lesz, hogy segíti megoldani a köztük fennálló nehézségeket. Kaphattak jócselekedetre ösztönző lapokat személyiségük építéséhez. Ismét lehetett gyűjteni gondolatokat, híres emberektől, pápáktól, papoktól, püspököktől (Prohászka Ottokártól is), továbbá igéket is, amely segítség lehet a hétköznapokban. Minden a lelkek épülését szolgálta.

Lehetőség volt a szentgyónás elvégzésére és Szentségimádásra, délben Szentmise volt. Az együtt töltött idő, az elcsendesedés, az Isten-közeliség, a megérkezés. Rengetegszer előfordult, hogy szemlélődő testvéreink a padokban ülve, békességben velünk maradtak, elidőztek Istenünk vendégségében. A jövőre tekintve vannak távlatok és kihívások, de ezeket a feladatokat szívesen vállaljuk. Hálásan köszönjük támogatóink, és együttműködő partnereinket segítségét.

Szervezők nevében: Németh Gertrúd és Nagy Györgyné 

Korábbi évek beszámolói:


Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk